Un bihorean care, băut fiind, a rănit doi motociclişti străini într-un accident rutier, a fost deferit justiţiei de către procurori.
Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, în 15 iulie 2011, trimiterea în judecată a lui Augustin Mircea Moza, pentru vătămare corporală din culpă şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică ce depăşeşte limita legală.
În 18 septembrie 2010, Augustin Mircea Moza, deşi consumase băuturi alcoolice, s-a urcat la volanul autoturismului său, cu intenţia de a se deplasa din localitatea de domiciliu într-o localitate învecinată de pe raza judeţului Bihor.
În timp ce se afla pe raza localităţii Bucium, în jurul orei 12.00, într-o curbă la dreapta (faţă de sensul său de deplasare, Oradea-Beiuş), inculpatul a pierdut controlul volanului, a depăşit linia continuă care desparte cele două sensuri de deplasare, intrând pe contrasens, pe care în acel moment se deplasau şase motociclişti, patru fiind cetăţeni slovaci şi doi cetăţeni germani.
Primii doi motociclişti au reuşit să evite impactul, însă al treilea, partea vătămată L.M., a intrat în impact frontal cu autoturismul condus de inculpat, fiind proiectat peste autoturism.
După primul impact, un alt motociclist, partea vătămată G.J., a intrat în impact direct cu autoturismul condus de inculpat, fiind astfel proiectat de-a lungul drumului, spre şanţ.
Rapoartele de expertiză medico-legală întocmite în cauză au concluzionat că partea vătămată, L.M., a suferit leziuni care au necesitat 45 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare iar partea vătămată G.J. a suferit leziuni care au necesitat o sută de zilede îngrijiri medicale, dacă nu survin complicaţii.
Asupra vinovăţiei lui Moza se va pronunţa Judecătoria Beiuş.