Un bărbat de 54 de ani din Surduc a fost reținut, iar procurorii solicită arestarea lui preventivă după ce a dat intenționat cu mașina peste un alt bărbat ce își ținea în brațe cu copilul în vârstă de doi ani. Șoferul, care era și băut, este cercetat pentru tentativă de omor și conducere sub influența alcoolului.

Potrivit unui comunicat transmis, marți, prin  ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor din data de 30.01.2024, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul V.V., în vârstă de 54 ani, pentru săvârşirea infracțiunilor de tentativă la omor calificat prev. de art. 32 alin.1, rap la art. 188 alin. 1 – 189, alin.1, lit. f Cod penal şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

„Din mijloacele de probă administrate în cauză a rezultat următoarea situaţie de fapt: în data de 29 ianuarie 2024, la ora 17.17, în timp ce persoana vătămată V.R. se afla pe acostamentul străzii Principale din localitatea S., comuna C., Bihor, avându-l pe spate (în spinare) pe fiul său minor, persoana vătămată V.R.I., în vârstă de 2 ani, autoturismul marca Audi cu numărul de înmatriculare X, condus de inculpatul V.V., ce se afla sub influența băuturilor alcoolice, a lovit persoana vătămată V.R., iar în urma impactului acesta a fost proiectat împreună cu fiul său în şanţul stâng, pe direcţia de deplasare a autoturismului, după care autoturismul a părăsit locul producerii evenimentului”, se arată în comunicatul Parchetului Bihor.

În urma impactului, mai arată procurorii, persoana vătămată V.R. a suferit leziuni ce necesită pentru vindecare 15 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicaţii, iar persoana vătămată minoră V.R.I. a suferit leziuni ce necesită 6-7 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicaţii.

„La ora 17.18, autoturismul condus de inculpatul V.V. revine şi se îndreaptă cu viteză spre persoana vătămată V.R., ce se afla pe acostamentul străzii Principale, cu intenţia de a-l ucide, ocazie cu care persoana vătămată sare din faţa autoturismului, evitând impactul”, a mai transmis Parchetul. Polițiștii au fost sesizați de către victimă, deplasându-se la fața locului, însă autoturismul implicat în eveniment a fost identificat la adresa suspectului, în curtea imobilului, bărbatul revenind la adresa de domiciliu după sosirea organelor de poliție.

„Inculpatul V.V. a fost testat cu aparatul AlcoQuant, care la testul nr. X din data de 29.01.2024, ora 20:02:35, a indicat valoarea de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat”, se mai precizează în comunicat.

Prin ordonanța Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor din data de 30 ianuarie 2024  s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpatului V.V.  În cauză, procurorul a formulat o propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile. La efectuarea cercetărilor, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor – Serviciul de Investigaţii Criminale.