Pentru a sărbători ziua în care legendarul John Lennon ar fi împlinit vârsta de 80 de ani, clădirea Empire State din New York a fost iluminată joi în culoarea albastră şi decorată cu un semn al păcii alb care se rotea în vârful său, amintind de misiunea umanitară a fostului membru al trupei The Beatles.

 

Fiul lui John Lennon şi Yoko Ono, Sean Ono Lennon, a fost prezent la eveniment pentru a aprinde acel sistem de iluminat, montat în onoarea tatălui său pe faţada emblematicului edificiu din New York, un oraş în care celebrul muzician britanic şi-a petrecut ultimii nouă ani din viaţă şi cu care a declarat de multe ori că se identifica. Administratorii clădirii newyorkeze s-au aliat cu ocazia acestui omagiu special cu compania Universal Music Group, care va lansa un nou album cu cântece înregistrate de John Lennon, „Gimme Some Truth. The Ultimate Mixes”, şi cu descendenţii artistului pentru a celebra viaţa şi moştenirea cântăreţului care ar fi împlinit vineri, 9 octombrie, vârsta de 80 de ani.

Lennon a fost unul dintre rezidenţii celebri ai oraşului New York din momentul în care fostul membru al grupului The Beatles şi Yoko Ono s-au mutat împreună în Manhattan în 1971, după destrămarea grupului britanic. Artistul şi-a mărturisit de multe ori public dragostea faţă de New York, iar după o lungă bătălie administrativă, el a obţinut ca guvernul american să-i acorde un permis de rezidenţă ce i-a permis să continue să trăiască în Statele Unite.

După ce au locuit în două reşedinţe anterioare, Lennon şi Ono s-au mutat în clădirea rezidenţială The Dakota, vizavi de Central Park, unde l-au crescut pe fiul lor Sean şi unde Yoko Ono continuă să locuiască.

La New York, John Lennon a compus şi a înregistrat albume solo precum „Mind Games” (1973), „Walls and Bridges” (1974), „Rock 'n' Roll” (1975), colaborări cu Yoko Ono ce includ „Sometime in New York City” (1972), ultimul său album de studio, „Double Fantasy” (1980) şi albumul lansat după asasinarea sa, „Milk and Honey” (1984).