În cel de-al şaselea film al celebrei francize - Indiana Jones ar putea fi o femeie
Regizorul Steven Spielberg spune că în următoarele filme ale francizei „Indiana Jones” personajul principal, jucat până în prezent de Harrison Ford, ar putea fi interpretat de o actriță.
„Ar trebui să îi schimbăm numele din Jones în Joan. Și nu ar fi nimic greșit în acest lucru”, a declarat Steven Spielberg pentru publicația britanică The Sun. Regizorul american a declarat, luna trecută, că vrea să înceapă în aprilie 2019 filmările pentru al cincilea lungmetraj din franciza „Indiana Jones”, care va fi realizat în Marea Britanie și va fi produs de compania Disney.
„Acesta va fi ultimul film cu Indiana Jones pentru Harrison Ford, sunt sigur, dar în mod cert va avea o continuare”, a mai spus Spielberg pentru The Sun.
În 2016, compania Disney a anunțat că Spielberg va regiza al cincilea film „Indiana Jones”, iar veteranul Harrison Ford își va relua rolul arheologului aventurier. Filmul este programat pentru lansare pe 10 iulie 2020.
David Koepp a fost angajat în 2016 pentru a scrie scenariul „Indiana Jones 5”. Acesta a scris și scenariul celui de-al patrulea film din serie, „Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull” (2008), și a mai lucrat cu Spielberg la filmele „Jurassic Park” și „Jurassic Park: The Lost World”.
Franciza „Indiana Jones”, lansată în 1981, cu „Raiders of the Lost Ark”, și continuată cu „Indiana Jones and the Temple of Doom” (1984), „Indiana Jones and the Last Crusade” (1989) și „Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull” (2008), a avut încasări de aproape 2 miliarde de dolari la nivel mondial. Steven Spielberg a câştigat Oscarul pentru cel mai bun regizor cu drama din 1998 „Salvaţi soldatul Ryan”. Cineastul american a câştigat alte două premii Oscar în 1994, cu filmul „Lista lui Schindler”, în calitate de regizor şi de producător al peliculei. În cei 40 de ani de carieră, Steven Spielberg a regizat aproximativ 30 de filme pentru marele ecran, iar cele mai multe dintre ele au marcat istoria cinematografiei mondiale. Dintre acestea fac parte „Duel pe autostradă/ Duel” din 1971, aflat la originea unui lungmetraj de televiziune, thrillerul „Fălci/ Jaws” (1975), „Întâlnire de gradul trei” (1977), „Indiana Jones şi Căutătorii arcei pierdute” (1981), „E.T. Extraterestrul” (1982), „Culoarea purpurie” (1985). Printre producţiile sale din anii '90 se disting „Jurassic Park” şi „Lista lui Schindler”, dar şi „Salvaţi soldatul Ryan” (1998).
Comentarii
Nu există nici un comentariu.