Judas Priest, Massive Attack îşi dau întâlnire cu românii
Jan Garbarek, Trilok Gurtu și Lars Danielsson Quartet vin la Bucharest Jazz Festival, Children of Bodom și Soulfly, la Metalhead Meeting, iar din lista concertelor lunii iulie în Capitală nu lipsesc show-uri susținute de Judas Priest, Massive Attack și Joe Satriani.
Organizatorii Bucharest Jazz Festival, care va avea loc în Piața George Enescu și la sediul ARCUB, în perioada 2 - 8 iulie, au anunțat seria de muzicieni din Cuba, Brazilia, Statele Unite ale Americii, Suedia, Norvegia, Germania, Republica Moldova, India și România care vor fi protagoniștii celei de-a VII-a ediții a manifestării. Dintre invitați, americanca Jazzmeia Horn, pianistul cubanez Gonzalo Rubalcaba și percuționistul Pedrito Martinez sunt nominalizați sau deținători ai unor premii Grammy. De asemenea, colaborarea dintre doi muzicieni provenind din culturi complet diferite saxofonistul norvegian Jan Garbarek și percuționistul de origine indiană Trilok Gurtu se anunță drept punctul culminant al festivalului. Li se alătură Lars Danielsson Quartet, dar și artiștii români Teodora Enache, JazzyBIT, Bucharest Jazz Orchestra, Blue Noise, Mircea Tiberian și Alex Calancea Band din Republica Moldova.
Ediția a șaptea a festivalului Metalhead Meeting va avea loc pe 6 și 7 iulie, la Arenele Romane, iar pe scenă vor urca Children Of Bodom, Carach Angren, Kataklysm, Soulfly, Epica, Skeletonwitch, Sonata Arctica, Dirty Shirt și mulți alții.
Trupa britanică de heavy metal Judas Priest, recompensată cu un premiu Grammy, revine în România pentru a susţine un concert la complexul Romexpo din Bucureşti pe 22 iulie Concertul formaţiei face parte din turneul "Firepower", un melanj de rock şi ecrane led, pe o scenă uriaşă, cu mulţi decibeli şi aceeaşi muzică heavy metal care încântă fanii încă din anii 1970, potrivit organizatorilor. Trupa Judas Priest a fost înfiinţată în anul 1969, în oraşul Birmingham, şi a lansat 17 albume de studio, printre care "British Steel" (1980), "Screaming for Vengeance" (1982), "Painkiller" (1990), şi câteva piese celebre, devenite veritabile "imnuri" rock precum "Breaking the Law", "Living After Midnight" şi "You've Got Another Thing Coming".
Pe 24 iulie concertează la Arenele Romane formația Massive Attack. Înființată în Bristol, Marea Britanie, cu 30 de ani în urmă, Massive Attack este considerată un pionier al genului trip hop și inovatoare a muzicii electronice. Massive Attack a fost recompensată, printre altele, cu premii la galele MTV Music Awards și Q Awards, a înregistrat cinci albume de studio, care s-au vândut în aproximativ 11 milioane de exemplare, și a avut numeroase colaborări cu nume importante ale industriei muzicale, precum Madonna, Sinead O'Connor, Neneh Cherry, Portishead, Tricky și Young Fathers.
Nu în ultimul rând, pe 25 iulie, muzicianul american Joe Satriani, unul dintre cei mai mari chitariști din lume, va concerta la Arenele Romane, în cadrul "What Happens Next Tour". Cu vânzări de peste 10 milioane de albume și cu 15 nominalizări la premiile Grammy, Joe Satriani a fost inclus în toate topurile de profil dedicate chitariștilor. Prin mâna lui au trecut mulți alți muzicieni, precum Steve Vai, Larry LaLonde (Primus), Rick Hunolt (Exodus), Kirk Hammett (Metallica), Andy Timmons și Alex Skolnick (Testament). Este fondatorul celebrului turneu G3, ale cărui baze au fost puse în 1995 și care a avut 10 ediții din 1996 pâna în 2007. De-a lungul timpului, alături de Satriani au urcat pe scenă în acest turneu nume mari, precum Paul Gilbert, John Petrucci, Eric Johnson, Steve Morse, Tony MacAlpine, Brian May etc.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.