Un american din statul Illinois a câştigat vineri seară 1,33 miliarde de dolari la o extragere organizată de Mega Millions, obţinând astfel unul dintre cele mai mari câştiguri din istoria loteriilor din Statele Unite, au anunţat sâmbătă organizatorii, citaţi de AFP.

„Jucători la Mega Millions, verificaţi-vă biletele! Avem un câştigător (...) în statul Illinois. Rămâneţi pe recepţie pentru a afla mai multe detalii!", a anunţat pe Twitter filiala loteriei Mega Millions din acest stat american, situat în partea central-estică a ţării.

„Suntem nerăbdători să aflăm cine a câştigat şi să îl felicităm pe câştigător în curând!", a adăugat într-un comunicat Pat McDonald, un reprezentant al loteriei Mega Millions.

Marele premiu a fost estimat iniţial la 1,28 miliarde de dolari, însă „valoarea finală a jackpotului a fost superioară valorii estimate" pe baza vânzărilor de bilete, au explicat reprezentanţii acestei loterii americane.

Câştigul de 1,337 miliarde de dolari reprezintă suma pe care fericitul câştigător o va obţine dacă va accepta ca premiul să îi fie achitat în tranşe eşalonate pe durata a 30 de ani. Dacă va alege ca premiul să îi fie înmânat într-o tranşă unică, el va primi doar suma de 780 de milioane de dolari - din care o parte va fi impozitată - potrivit estimărilor anunţate de Mega Millions.

Marele premiu al acestei loterii a crescut constant de peste trei luni, odată cu visurile de îmbogăţire ale participanţilor, întrucât nimeni nu a reuşit să ghicească cele şase numere norocoase la cele 30 de extrageri precedente.

Şansa de a câştiga marele premiu este însă una foarte mică, de doar 1 la aproape 303 milioane. Prin comparaţie, probabilitatea de a fi lovit de fulger este de 1 la 1 milion, potrivit datelor publicate de autorităţile sanitare americane.

Cel mai mare câştig obţinut vreodată la loterie a fost de 1,586 de miliarde de dolari. El a fost obţinut în ianuarie 2016 în urma unei extrageri organizate de o altă loterie importantă din Statele Unite, Powerball, însă jackpotul de atunci a fost împărţit între trei câştigători.