Cântăreața americană Ariana Grande, în vârstă de 23 de ani, a devenit cetățean de onoare al orașului Manchester, pe 12 iulie, după ce a susținut concertul caritabil One Love Manchester”, la începutul lunii iunie, în beneficiul victimelor afectate de atacul terorist din Machester, de pe 22 mai.

Cântăreața de 23 de ani a organizat un concert caritabil în oraș pentru a ajuta victimele atacului terorist de pe Manchester Arena din luna mai, iar consiliul orașului a votat în unanimitate decizia de a i se acorda titlul de cetățean de onoare al orașului, ca recunoaștere a contribuției și eforturilor sale. Președintele consiliului orașului Manchester, Sir Richard Leese, a declarat pentru The Daily Star Sunday: „Avem cu toții motiv să fim incredibil de mândri de Manchester și de modul optimist, plin de iubire, curaj și compasiune în care orașul a reacționat la evenimentele teribile de pe 22 mai, în locul urii și al fricii. Ariana a exemplificat acest răspuns. Cred că deja multe persoane o consideră un cetățean de onoare al orașului Manchester.”

Concertul caritabil al Arianei Grande, One Love Manchester, a avut loc pe 3 iunie, cântăreața fiind acompaniată de muzicieni și trupe precum Black Eyed Peas, Robbie Williams, Take That, Justin Bieber, Coldplay, Niall Horan, Miley Cyrus, Katy Perry, Pharrell Williams, Little Mix și Liam Gallagher.

Prin concertul One Love s-au strâns aproape 3 milioane de lire pentru victimele și familiile lor, iar cântăreața a și vizitat mai multe persoane în spital când a revenit în oraș, la mai puțin de două săptămâni de la petrecerea incidentului. Sir Richard Leese a spus despre Ariana Grande că: „În calitate de artist și muzician, ea a fost hotărâtă că nu va mai cânta până când nu se va reîntoarce să concerteze în manchester. Luând această decizie, a adus alinare miilor de oameni și a strâns milioane de lire pentru Fondul de Urgență We Love Manchester devenind primul patron al acelei organizații. De aceea am propus ca Ariana Grande să fie făcută primul cetățean de onoare al orașului Manchester.” Ariana este astfel prima persoană recompensată cu acest titlu ca parte a unui sistem de recunoaștere a oamenilor care au contribuții speciale la oraș, deși nu locuiesc în el.