Robert De Niro şi-a făcut o apariţie surpriză în faţa camerelor de luat vederi marţi, în apropierea tribunalului din New York, pentru a-l critica pe Donald Trump, un „clovn" care ar putea deveni un „tiran", actorul exprimându-şi sprijinul pentru Joe Biden.

 

„Acesta este cartierul meu", a declarat vedeta de la Hollywood, pe o bucată de trotuar. „Iubesc acest oraş, nu vreau să îl distrug. Donald Trump nu vrea doar să distrugă acest oraş, el vrea să distrugă ţara şi, în cele din urmă, ar putea distruge lumea", a insistat acest opozant de lungă durată al fostului preşedinte republican.

Această luare de cuvânt a fost organizată de echipa de campanie a preşedintelui democrat Joe Biden, în timp ce, la mică distanţă, Donald Trump îşi asculta avocaţii care pledau pentru achitarea sa în sala de judecată a procesului său penal.

Calificându-l pe candidatul republican drept un „clovn", Robert de Niro, în vârstă de 80 de ani, a amintit: „Când Trump a candidat în 2016, era ca o glumă, un bufon care candida la preşedinţie". Dar „am uitat lecţiile istoriei, care ne arată că alţi clovni nu au fost luaţi în serios, până când au devenit dictatori feroce", a subliniat el.

„Cu Trump, avem o a doua şansă şi nimeni nu mai râde. Avem o ocazie unică de a-l opri votând împotriva lui, o dată pentru totdeauna", a insistat actorul.

Îmbrăcat într-un tricou gri, cu o jachetă neagră şi ochelari fumurii, vedeta din „Taxi Driver" şi "GoodFellas" a vorbit alături de doi poliţişti prezenţi la atacul de la Capitoliu din 6 ianuarie 2021, „adevăraţi eroi", potrivit actorului.

„Singura modalitate de a ne păstra libertăţile şi de a ne menţine umanitatea este să votăm pentru Joe Biden", a lansat el în faţa unui roi de microfoane, în timp ce un claxon de maşină răsuna insistent în stradă.

Actorul se află la originea Festivalului de film Tribeca, un cartier din Manhattan, aflat nu departe de tribunal.