Faimoasa soprană rusă Anna Netrebko, cunoscută drept o susţinătoare a preşedintelui Vladimir Putin, a vorbit pe Instagram despre războiul din Ucraina, declarându-se ferm împotriva acestuia, informează site-ul Operawire.com.

 

„Mi-am luat ceva timp pentru a reflecta, deoarece cred că situaţia este prea serioasă pentru a o comenta fără să mă gândesc bine", a mărturisit artista în prima postare pe reţelele de socializare după mai bine de o săptămână.

„Sunt împotriva acestui război. Sunt rusoaică şi îmi iubesc ţara, dar am mulţi prieteni în Ucraina iar durerea şi suferinţa îmi frâng inima în acest moment. Vreau ca acest război să se termine, iar oamenii să poată trăi în pace. Asta sper şi pentru asta mă rog", a subliniat soprana.

„Vreau să adaug însă că nu este corect să forţezi artiştii sau alte persoane publice să îşi manifeste public opiniile politice sau să îşi denunţe patria. Asta ar trebui să fie alegerea fiecăruia. Nu sunt o persoană care face politică. Nu sunt o expertă în politică. Sunt artistă şi scopul meu este să unesc oamenii acolo unde politica dezbină", a subliniat Anna Netrebko.

Soprana urma să cânte pe 25 februarie în Danemarca, însă a fost nevoită să îşi anuleze concertul din cauza presiunilor şi ameninţărilor tot mai mari cu proteste, în condiţiile în care Netrebko era cunoscută drept o susţinătoare a preşedintelui Putin.