Aşa cum a anunţat Crişana în excusivitate, deputatul Ştefan Seremi a confirmat, ieri dimineaţă, că a demisionat din funcţia de preşedinte al PDL Bihor. Motivul invocat a fost neînţelegerile pe care le are cu Radu Ţîrle, preşedintele Consiliului Judeţean. Deşi liderii democrat-liberali bihoreni au infirmat, la sfârşitul săptămânii trecute, această informaţie susţinând că este doar un zvon, demisia pe care Seremi a transmis-o azi presei bihorene este datată din 4 aprilie 2012.

După mai multe zile în care zvonurile privind demisia lui Seremi din funcţia de preşedinte al filialei bihorene a PDL au luat amploare, în această dimineaţă parlamentarul democrat-liberal a transmis presei un comunicat care conţine demisia pe care a semnat-o în data de 4 aprilie. "Numele meu este Ştefan Seremi. Din 1990, am fost membru al FSN care la Congresul din 1992 s-a transformat în Partidul Democrat. Timp de 20 de ani, am activat în staff-ul PD Bihor, având funcţia de prim-vicepreşedinte sau de vicepreşedinte. În decembrie 2010, am primit încrederea majorităţii colegilor, devenind preşedintele organizaţiei judeţene. Martor mi-e Dumnezeu că am intrat în politică având gândurile cele mai curate şi am încercat, timp de 22 de ani, să nu abdic de la principiile moralei şi ale oricărui om politic responsabil şi demn", precizează Seremi, adăugând că "în ultima vreme, odată cu revenirea în rândurile organizaţiei noastre a domnului Radu Ţîrle, între mine şi domnia sa au intervenit neînţelegeri care riscau să se coaguleze într-un conflict ireconciliabil. Or, în astfel de situaţii, ţinând cont şi de campaniile electorale care urmează, cineva trebuia să cedeze înainte ca daunele să fie ireparabile. Iată, am decis ca eu să fiu acela. După o chibzuinţă îndelungă, după ce mi-am făcut o autoanaliză fără cruţare, am decis să demisionez din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a PDL". Ştefan Seremi le face, totodată, o recomandare colegilor de partid: "atunci când va veni momentul politicii porţilor deschise, să instaleze la intrare „paznici destoinici", pentru că odată cu oamenii de bună credinţă, aşa cum s-a întâmplat şi altă dată, vor intra şi oameni fără caracter, cu gânduri mai puţin curate faţă de partid şi faţă de cei care le întind mâna". Tot în demisie, Ştefan Seremi îşi exprimă părerea de rău că în aceşti patru ani de mandat parlamentar nu a reuşit să îi susţină pe primarii PDL cu fonduri guvernamentale "pentru proiectele pe care le-au propus în folosul comunităţii lor". "În acest partid am crezut, am muncit şi mi-am găsit împlinirea. Pentru mine, a sosit clipa în care ştiu că plecarea este singura soluţie. Chiar dacă ea înseamnă tristeţe, deziluzie, poate chiar o lacrimă. Dar atunci când nu ştii să pleci la timp riscul este devastator - pentru tine şi pentru cei care cred în tine. Îmi salut colegii, le mulţumesc tuturor pentru că am mărşăluit împreună atâţia ani, umăr la umăr, cu zâmbetul pe buze, dar cu pumnii strânşi şi ochii privind spre ziua de mâine. Pentru că orice speranţă şi orice faptă se întemeiază pe gândul la ziua de mâine...", a precizat, în încheiere, deputatul Ştefan Seremi. Acesta susţine că nu va pleca din partid, ci doar de la conducerea filialei, rămânând simplu membru.

Tîrle nu-şi asumă neînţelegerile

Ca răspuns la acuzele aduse de Seremi, Radu Ţîrle a declarat că nu a avut niciun conflict cu fostul şef al PDL Bihor. "Nu am avut niciun conflict cu domnul deputat Ştefan Seremi, niciodată, şi consider că nu am nicio legătură cu demisia sa de la conducerea PDL Bihor", susţine preşedintele Consiliului Judeţean Bihor. Potrivit acestuia, singura referire critică pe care a făcut-o la deputatul Ştefan Seremi a avut loc în cadrul organizaţiei, la ultima reuniune a Colegiului Director al PDL Bihor, desfăşurată în 29 martie, în prezenţa lui Vasile Blaga, când i-a "semnalat" acestuia că organizaţiile locale ale partidului nu sunt funcţionale. "Eu colind judeţul şi, cu cât merg mai mult în teritoriu, cu atât îmi dau seama că nu avem organizaţii sau că avem organizaţii cu doi-trei membri, care nu funcţionează, iar în asemenea condiţii este greu să faci performanţă. La şedinţa Colegiului Director, când a fost acasă domnul Blaga, tot ce am semnalat a fost acest lucru, că organizaţiile nu sunt consolidate şi că toţi cei din conducerea partidului vor trebui să iasă în judeţ şi să-şi asume conducerea organizaţiei, pentru că altfel, dacă nu vom câştiga alegerile pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, nu vreau să fiu făcut eu responsabil pentru acest lucru", a menţionat Ţîrle.