Tokes să nu mai arunce fumigene
Referindu-se la ultimele acţiuni ale lui Laszlo Tokes, preşedintele PNL Bihor, Cornel Popa, consideră că vicepreşedintele Parlamentului European nu ar trebui să recurgă la "alte petarde şi fumigene care să îi folosească la imagine în interiorul unui grup ce se radicalizează de la o zi la alta", deoarece trăieşte într-un spaţiu de evidentă armonie şi înţelegere între etnii, Bihorul fiind un exemplu din acest punct de vedere. Mai mult, Popa a menţionat că fostul episcop ar face bine să sprijine proiectele care vizează comunităţile din această zonă, cum ar fi Autostrada Transilvania şi electrificarea căii ferate Episcopia Bihor - Cluj Napoca. "Cred că în calitatea sa de europarlamentar are şi căderea şi datoria morală de a aduce fonduri europene pentru proiecte ale României şi de a identifica noi surse de finanţare pentru nevoi ale cetăţenilor din Bihor sau pentru oricare colţ al României", a declarat Popa. Acesta a mai ţinut să menţioneze, referitor la traducerea numelui lui Jean Calvin, că "noi nu traducem numele domniei-sale în Vasile".

O nouă întâlnire pentru Autostrada Transilvania
Demersurile pentru reluarea lucrărilor pe tronsonul bihorean al Autostrăzii Transilvania vor continua luni, 4 octombrie a.c, când, la Senat, va avea loc o întâlnire la care sunt invitaţi toţi parlamentarii PNL, PSD şi UDMR din judeţele Bihor, Sălaj, Cluj, Mureş şi Braşov. Întâlnirea este organizată de senatorul PNL Cornel Popa, scopul fiind identificarea sumelor necesare continuării lucrărilor la autostradă, construirea unor centuri ocolitoare şi electrificarea sectorului de cale ferată Cluj-Napoca - Episcopia Bihor, precum şi includerea acestor sume în noul buget de stat pe anul 2011. Senatorul bihorean consideră că dacă demersul parlamentarilor din judeţele de pe traseul Autostrăzii Transilvania nu se va concretiza, proiectul va intra în conservare începând de anul viitor.


Bot îl acuză pe Ponta de teribilism
Deputatul PDL Octavian Bot a susţinut, în această săptămână, o declaraţie politică în care îl critică pe liderul PSD, Victor Ponta, care, la adăpostul imunităţii parlamentare, i-a calificat pe parlamentarii puterii drept hoţi, referindu-se la modul în care a fost adoptată Legea pensiilor. "Îmi dau seama că Victor Ponta a împrumutat ceva de la vechii procurori: întâi acuză şi pe urmă fabrică probe. La ce te poţi aştepta de la unul care se joacă de-a Che Guevara, fără să observe că înfăţişarea sa imberbă şi infantilă contrastează evident cu înfăţişarea liderului cubanez", a afirmat deputatul bihorean, adăugând că teribilismul îl face pe Victor Ponta să se viseze pilot de raliuri, în timp ce el ocupă la curse doar locul din dreapta, citind de pe hartă. "Volanul însă este în mâna altuia, aşa după cum, probabil, se întâmplă şi cu conducerea PSD", a mai adăugat Bot. Pe de altă parte, deputatul PDL consideră o nebunie anunţul de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu doar pentru motivul că va promulga Legea pensiilor, mai ales dacă Legea va fi validată de Curtea Constituţională. Bot a mai menţionat că ar vota cu două mâini suspendarea lui Traian Băsescu, dar numai dacă ar încălca legea fundamentală a ţării.