Nu a votat politic în comisii

Liderul PSD Bihor, senatorul Ioan Mang, a declarat că a fost membru în comisia în care au fost audiaţi miniştrii propuşi pentru Ministerul Muncii, Mihai Şeitan, respectiv pentru Ministerul Educaţiei - Daniel Funeriu. "Ambii au primit aviz negativ. Să ştiţi că, din partea mea, nu a fost vorba de vot politic. Singura dată când am votat politic a fost în cazul Monicăi Iacob Ridzi, care ştiam că nu e potrivită pentru Ministerul Tineretului", a precizat Mang. Senatorul PSD susţine că Şeitan, deşi este specialist, la 63 de ani ar trebui să se ocupe de altceva, nu să fie ministru. În ceea ce-l priveşte pe Daniel Funeriu, Ioan Mang a precizat că acesta are un CV foarte bun, dar nu a condus nici măcar o zi vreo instituţie. "Nu facem angajări de cercetător ştiinţific, ci de ministru. Funeriu era un tânăr plin de elan, dar plin de el", a mai adăugat liderul social-democrat bihorean.

 

Amenzi contestate în instanţă

Social-democraţii consideră că agenţii Poliţiei Comunitare au sarcină să urmărească echipele de campanie ale PSD. "Am constatat că primim amenzi după amenzi în municipiul Oradea. Am făcut o serie de sesizări în instanţă pentru că avem impresia că Poliţia Comunitară a fost pusă să urmărească echipele PSD. Până ieri (n.r. - joi) s-au adunat amenzi de 6.000 - 7.000 lei", a declarat liderul PSD Bihor, senatorul Ioan Mang. Acesta a menţionat că situaţia din Oradea este deosebită faţă de Bucureşti, unde afişele cu şeful statului, Traian Băsescu, şi cu candidatul PNL, Crin Antonescu, au invadat capitala, în timp ce în municipiul de pe Crişul Repede se interzice lipirea mai multor afişe într-un loc. "Probabil, liberalii nu au primit încă afişele. Aşteptăm să vedem ce se întâmplă după ce acestea vor ajunge în Oradea", a mai menţionat Ioan Mang.

 

 

Alegătorii au dreptul să intre doar o dată în secţia de votare

BEC a stabilit că alegătorii care optează, atunci când se prezintă la urne, să voteze doar pentru alegerea preşedintelui sau doar la referendum nu vor putea să revină la secţia de votare la altă oră pentru a-şi mai exprima opţiunea. Această decizie a fost luată, potrivit BEC, pentru interpretarea unitară a legii. Astfel, potrivit deciziei BEC, alegătorii care şi-au exprimat dreptul de vot la alegerile pentru preşedintele României şi la referendumul din 22 noiembrie, pentru ambele evenimente electorale sau pentru unul singur dintre acestea şi cărora li s-a aplicat pe actul de identitate timbrul autocolant sau, după caz, ştampila cu menţiunea "VOTAT" şi data scrutinului, nu-şi vor mai putea exercita încă o dată dreptul de vot, în data de 22 noiembrie. În cazul în care alegătorul optează pentru participarea la un singur eveniment electoral, el va semna în rubrica destinată semnăturii pentru exprimarea respectivului drept de vot, preşedintele urmând să bareze, în prezenţa alegătorului, rubrica rămasă neutilizată. BEC a mai decis că alegătorii care doresc să îşi exercite dreptul de vot la referendumul naţional vor primi în mod obligatoriu toate buletinele de vot corespunzătoare ambelor întrebări de la referendum, neavând posibilitatea de a opta pentru una sau alta dintre întrebări.