Agenda politică
De la taxe, la campanie
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, ieri, la Oradea că o comisie de specialitate va discuta, în perioada următoare, cu reprezentanţii companiilor afectate de impozitul pe construcţii speciale, aşa zisa "taxă pe stâlp". Pe de altă parte, Zgonea a afirmat că banii din acest impozit sunt necesari pentru acoperirea datoriilor făcute de guvernele de dreapta.
Valeriu Zgonea a declarat, într-o conferinţă de presă la sediul PSD Bihor, că problema creată de "taxa pe stâlp" nu este numai în Oradea, ci şi în alte localităţi cu parcuri industriale. "Vrem să vedem exact care este problema. Cu ce îl afectează pe investitor? Îi îngreunează lui afacerea în momentul în care ai garanţii şi ajutoare de stat? În momentul în care i-a pus primăria o infrastructură la dispoziţie 100% gratuit? Îl afectează în momentul în care dacă creează peste 20 de locuri de muncă statul îi va suporta pentru un an-doi, înjumătăţirea taxelor, contribuţiilor la bugetul de stat? Noi vedem numai taxa. Dar nu vedem şi avantajele pe care le-a pus guvernul pe masă", a afirmat Zgonea, adăugând că trebuie strânşi bani la buget şi "sunt construcţii care nu sunt impozitate". "Uniunea Europeană ne obligă să impozităm pentru că suntem datori la nişte creditori. Trebuie să facem rost de bani. Noi, făcând acest lucru, banii care îi luăm la bugetul de stat nu îi investim în telegondole, ci în infrastructură şi în producţie. Noi credem că industria şi agricultura sunt motoare care generează pe orizontală locuri de muncă", a mai declarat Valeriu Zgonea.
Atacuri la adresa PNL
În altă ordine de idei, preşedintele Camerei Deputaţilor şi vicepreşedinte al PSD, a declarat că el crede în continuare în proiectul USL. "Dacă domnul Antonescu nu crede - şi am înţeles că-i pare rău că e-n politică - nu-l obligă nimeni. Cred că o parte dintre liberali vor vedea că România merge în direcţia bună şi se vor întoarce alături de colegii lor liberali care sunt încă la guvernare, că nu i-a dat nimeni afară, decât dacă au vrut să-şi transforme funcţia publică sau demnitatea într-un interes de grup, atunci i-am dat afară. Trebuie să înţeleagă o dată pentru totdeauna că nu venim să ne îmbogăţim în funcţiile publice", susţine Zgonea. Acesta s-a declarat uimit că PNL a ieşit de la guvernare "doar pentru orgoliul unui singur om". "E ca şi când dumneavoastră îl votaţi mâine pe domnul Bolojan primar, iar peste trei zile, el vă spune că cineva i-a promis că-l pune ministru şi vă salută din mers. Acest tip de politică nu mai trebuie să existe în România. Domnul Antonescu se trezeşte târziu şi ia deciziile foarte târziu pentru societatea românească", a mai menţionat vicepreşedintele PSD. Înţepăturile la adresa lui Antonescu nu s-au oprit aici: "Un om care pleacă în timpul campaniei electorale din ţară şi îşi lasă armata pe teren fără general, un om care în această campanie nu s-a deplasat de mai mult de trei ori de acasă, în judeţe, să vorbească cu oamenii, să se întâlnească cu cinci sau zece oameni şi care a fost nemulţumit că la Bacău era sala goală... Eu cred într-un proiect cu un partener serios, care, atunci când este mai greu, nu pleacă în opoziţie, că o să ia el funcţia de preşedinte. Dacă el a fugit din funcţia de preşedinte al Senatului că s-a supărat şi are el o strategie, câtă miză să pună românul pe el? Dar partidul, în rest, are oameni de valoare... Când am văzut semnătura lui, pe moţiunea de cenzură, împotriva proiectului USL, alături de Blaga şi Udrea ce să zică românul: Mă, tu când eşti serios: dimineaţa sau seara?", a conchis Valeriu Zgonea.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.