Agenda politică
Legea educaţiei, considerată adoptată
Legea educaţiei pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament este considerată adoptată, după ce liberalii au anunţat în plen că îşi retrag semnăturile de pe moţiunea de cenzură, a anunţat, ieri, de la prezidiu, preşedintele Camerei, Roberta Anastase. Anastase a precizat că 22 de parlamentari liberali şi-au retras semnăturile, din 138 de semnatari, ceea ce face ca pe moţiune să mai existe 116 semnături, care sunt insuficiente pentru depunerea şi discutarea acesteia. Ea a arătat că, din momentul constatării faptului că nu mai există moţiune de cenzură, curge termenul de contestare la Curtea Constituţională. Roberta Anastase a mai spus că, fiind procedură de urgenţă, acest termen este de două zile în acest caz. Pe de altă parte, preşedintele Comisiei pentru învăţământ din Senat, Mihail Hărdău (PDL), a precizat, ieri, că membrii comisiei pe care o conduce vor continua dezbaterile la proiectul Legii educaţiei şi vor finaliza un raport la acest proiect în termenul convenit.
Guvernul şi-a asumat răspunderea pe Legea salarizării
Premierul Emil Boc a prezentat, ieri, parlamentarilor principalele prevederi ale proiectului Legii salarizării unitare, promovat prin angajarea răspunderii, arătând că actul normativ reflectă posibilităţile maxime ale ţării raportat la resursele financiare ale economiei. Guvernul a aprobat, luni, 6 amendamente dintr-un total de 24 de propuneri formulate de către parlamentari la proiectul Legii salarizării unitare. Prin proiectul de lege privind salarizarea unitară, Guvernul a decis că salariile de bază din sectorul public vor fi majorate anul viitor cu 15% raportat la nivelul din luna octombrie, iar salariul de bază minim brut pe ţară va creşte de la 600 lei la 670 lei. Opoziţia a anunţat că va depune o moţiune de c
In actualele conditii Parlamentul Romaniei exista,dar lipseste cu desavarsire.Nu mai exista stat de drept in Romania.Dictatura portocalie este un fapt implinit.