15 iulie, termen pentru finalizarea alegerilor interne în PDL

Consiliul Naţional de Coordonare al PDL se va întruni în data de 9 aprilie pentru aprobarea modificărilor la statut, iar alegerile pentru toate structurile de conducere din PDL se vor desfăşura de jos în sus şi se vor încheia până în 15 iulie, când va avea loc Convenţia Naţională. Preşedintele PDL, Emil Boc, a precizat că pe 9 aprilie va fi stabilit şi calendarul alegerilor interne. Convenţia Naţională a partidului se va desfăşura pe parcursul a două zile, în prima zi urmând a se alege preşedintele, cei patru prim-viepreşedinţi şi secretarul general pe baza moţiunii câştigătoare, dar şi preşedintele Comisiei naţionale de litigii şi cel al comisiei de revizie şi conturi. În a doua zi de alegeri, în cadrul CNC, se vor alege cei 15 vicepreşedinţi, 3 secretari generali adjuncţi şi 6 secretari executivi, ei urmând să compună Biroul Permanent Naţional al partidului. Cei opt secretari executivi aleşi pe domenii de specializare se vor adăuga celor şase votaţi în CNC. De asemenea, Emil Boc a confirmat că însemnul PDL rămâne trandafirul, iar din siglă va lipsi cratima dintre PD şi L.

 

Preşedintele PE, în Parlamentul României

Preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, va prezenta, în data de 12 aprilie, un discurs în faţa plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, a precizat, ieri, secretarul Camerei, Sever Voinescu (PDL). Birourile Permanente ale celor două Camere legislative au aprobat un memorandum intern, potrivit căruia preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, va efectua o vizită oficială în România, la invitaţia preşedintei Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, în perioada 11-12 aprilie. Potrivit memorandumului, "toate cheltuielile ocazionate de organizarea vizitei preşedintelui PE în România vor fi suportate din bugetul Camerei Deputaţilor".

 

 

Constituirea Comisiei de revizuire a Constituţiei, amânată

Birourile Permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au amânat, ieri, decizia referitoare la constituirea Comisiei de revizuire a Constituţiei. Sursele din BP participante la şedinţă au menţionat că decizia în acest sens a fost amânată pentru următoarea şedinţă a Birourilor Permanente reunite. Aceleaşi surse au menţionat că liderii de grupuri parlamentare urmează să se întâlnească în această după-amiază pentru negocieri privind componenţa comisiei. La finalul şedinţei, secretarul Camerei Deputaţilor Sever Voinescu (PDL) a precizat că asupra propunerii PDL de înfiinţare a Comisiei parlamentare de revizuire a Constituţiei au existat, în Birourile Permanente comune, "discuţii ample", inclusiv "păreri politice" împotriva solicitării PDL.

 

 

Moţiune simplă împotriva lui Berceanu

PSD va depune, săptămâna viitoare, la Senat, o moţiune simplă referitoare la activitatea ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, a anunţat, ieri, după BPN, preşedintele PSD, Victor Ponta. Acesta a precizat că moţiunea are ca obiect "toate neregulile constatate în zona Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii". Ponta s-a referit la "pierderea locurilor de muncă" în cadrul societăţilor de căi ferate şi la contractele de infrastructură negociate şi semnate de minister.