Diaconescu şi-a anunţat candidatura
Vicepreşedintele PSD, Cristian Diaconescu, a declarat, ieri, că s-a înscris în cursa pentru conducerea partidului, fără a oferi o motivare pentru această decizie. "Da. Da şi atât. Nu spun decât 'da'", a spus Diaconescu. Senatorul PSD Miron Mitrea a declarat, sâmbătă, că va candida la preşedinţia PSD, indiferent dacă şi Cristian Diaconescu îşi va anunţa candidatura, el subliniind că decizia sa de a intra în competiţie este definitivă. "Fiecare e liber să candideze", spunea preşedintele PSD, Mircea Geoană, înainte ca Diaconescu să-şi confirme candidatura. Pe de altă parte, liderul filialei judeţene a PSD Braşov, Constantin Niţă, a precizat că toate cele 39 de filiale ale PSD care au fost prezente sâmbătă la întâlnirea de la Poiana Braşov îl vor sprijini pe Mircea Geoană pentru funcţia de preşedinte al partidului. Majoritatea preşedinţilor de organizaţii PSD prezenţi la întâlnire au agreat, de principiu, modificarea statutului prin introducerea candidaturilor în echipă la funcţiile de conducere centrală, au declarat surse prezente la discuţii.

Orban atacă PD-L şi PSD
Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, susţine că PNL este singurul partid din România "în adevăratul sens al cuvântului", PD-L fiind "o adunătură de oportunişti în jurul unui lider carismatic", iar PSD, "o expresie a nostalgiei unor vremuri demult apuse".
În opinia sa, liderii PD-L, cum ar fi Blaga, Boc, Videanu sau Udrea, se compară cu Traian Băsescu, iar liderii PSD, cum ar fi Mitrea sau Geoană, se compară cel mult cu Ion Iliescu, în timp ce PNL este format din oameni care "sunt obligaţi" să se compare cu personalităţi care au marcat istoria României. "Dacă Blaga, Boc, Udrea, Videanu se compară cu Traian Băsescu, poate cu Petre Roman, poate cu Walter Roman, cu dr. Petru Groza - căci acesta a şi desfiinţat Senatul României, asemănându-se cu ceea ce vrea Traian Băsescu să facă azi -, iar lideri precum Mitrea, Geoană şi alţii se compară, cel mult, cu Ion Iliescu, noi suntem obligaţi să ne comparăm cu înaintaşii noştri, cu oamenii care au marcat istoria României", a afirmat Orban.

UDMR şi tentaţia puterii
Vicepreşedintele PCM Covasna, Gazda Zoltan, susţine că, prin faptul că UDMR nu va fi coorganizatoare alături de CNS a Adunării Aleşilor Locali din Ţinutul Secuiesc, continuă politica de renunţare la interesele comunităţii maghiare în favoarea puterii. "UDMR îşi continuă politica de a renunţa la interesele comunităţii maghiare în favoarea puterii. Ajungând din nou la putere, UDMR trimite problema autonomiei într-o fundătură", a subliniat Gazda Zoltan. De asemenea, vicepreşedintele PCM Covasna pune sub semnul întrebării faptul că UDMR va organiza separat o Adunare a Aleşilor Locali din Ţinutul Secuiesc, aşa cum s-a întâmplat anul trecut, la Miercurea Ciuc. Preşedintele UDMR, Marko Bela, susţine că Uniunea nu va fi coorganizatoare alături de Consiliul Naţional Secuiesc (CNS) a Adunării Aleşilor Locali din Ţinutul Secuiesc, anunţată pentru data de 12 martie de Comisia Permanentă Interimară a Adunării Aleşilor Locali.