Activitatea "satisfăcătoare" a Camerei Deputaţilor
Deputatul Lakatos Petru consideră că, pentru activitatea derulată în primul semestru al acestui, Camera Deputaţilor poate primi calificativul "satisfăcător", având în vedere că au fost votate 628 de iniţiative legislative, din care doar 270 au venit de la Guvern. Spre comparaţie, Lakatos susţine că activitatea Executivului poate primi doar calificativul "nesatisfăcător", printre motivele invocate fiind şi faptul că, din cele 270 de iniţiative ale Guvernului, 198 au fost ordonanţe de urgenţă, 18 ordonanţe simple şi doar 54 au fost proiecte legislative iniţiate de miniştri. Mai mult, din aceste proiecte jumătate reprezintă ratificări ale unor convenţii internaţionale. În ceea ce priveşte activitatea sa parlamentară, Lakatos Petru a avut 25 de luări de cuvânt în această sesiune, a depus cinci proiecte de lege şi 46 de amendamente la cele aflate pe rol, a avut o interpelare, a semnat două moţiuni şi a făcut parte din două comisii de anchetă, printre care şi cea care a analizat cazul ministrului Tineretului şi Sportului, Monica Iacob-Ridzi.

Peste 250 de persoane în audienţă
Deputatul PSD Sonia Drăghici a precizat că, din data de 23 aprilie, când şi-a deschis cabinetul parlamentar din Oradea, s-au prezentat în audienţe 264 de persoane, 120 dintre acestea reclamând probleme a căror rezolvare este de competenţa administraţiei locale, cum ar fi probleme cu modernizarea străzilor, canalizarea, spaţiile verzi, traficul greu care le fisurează casele, noxele emise de maşinile care parchează în capătul străzii Nufărul etc. "Am discutat cu colegii mei consilieri locali Ovidiu Mureşan, Bogdan Hossu şi Pavel Mercea să se intereseze dacă pot rezolva aceste probleme", a precizat Sonia Drăghici. În ceea ce priveşte celelalte persoane venite în audienţă, acestea au cerut sprijin pentru rezolvarea unor probleme legate de restituiri de proprietăţi, pierderea locurilor de muncă, procedurile de înfiere, pensii, transplant de organe etc.

Măsuri pentru ieşirea din criză
Senatorul PSD Ioan Mang a declarat că întenţionează să organizeze o întâlnire cu reprezentanţii mediului de afaceri din Bihor pentru a discuta pe marginea planului de acţiune propus de PSD şi PC pentru ieşirea din criză. Planul a fost prezentat luni, 6 iulie, de liderul PSD Mircea Geoană, şi cuprinde 24 de măsuri considerate de social-democraţi şi conservatori ca fiind importante pentru depăşirea problemelor economice cu care ne confruntăm. "Cele 24 de măsuri cuprind întreaga problematică a economiei româneşti", a precizat liderul PSD Bihor, Ioan Mang, adăugând că una dintre aceste măsuri vizează ajutarea într-un mod cât mai rapid a tinerilor prin construirea a 50.000 de locuinţe complet echipate, cu titlu de închiriere.