Modificări la Legea Farmaciei
Deputatul PSD Sonia Drăghici a declarat că, la propunerea Ministerului Sănătăţii, Guvernul a modificat Legea Farmaciei adoptată anul trecut. Mai exact, pentru stimularea deschiderii de farmacii în sate, actualul Executiv a decis să elimine criteriul demografic pentru mediul rural, care limita numărul de farmacii în funcţie de numărul populaţiei. "Se păstrează însă criteriul demografic la nivelul mediului urban", a precizat Sonia Drăghici. Aceasta a mai menţionat faptul că printre modificările aduse Legii Farmaciei se numără eliminarea implicării Colegiului Farmaciştilor în avizarea documentelor, introducerea răspunderii contravenţionale şi introducerea, pentru prima dată, a perceperii de taxe pentru autorizările necesare înfiinţării unităţilor farmaceutice.

Primăria va avea în subordine doar Spitalul Municipal
Senatorul Ioan Mang a declarat că, potrivit actului normativ elaborat de Executiv, în subordinea administraţiilor publice locale vor fi trecute doar spitalele care nu au caracter de urgenţă şi nu au interes regional. În aceste condiţii, Consiliul Local Oradea va mai primi administrarea unui singur spital din cele patru dorite de municipalitate. Mai exact, în subordinea administraţiei locale va fi numai Spitalul Municipal. Mang a declarat că a făcut aceste precizări pentru "a-i linişti pe medicii" celorlalte spitale.

Mang intervine pentru Facultatea de Medicină din Oradea
"E păcat ca o instituţie care s-a creat în 18 ani cu trudă să fie denigrată", a declarat, ieri, senatorul Ioan Mang, făcând referire la "noua campanie" îndreptată împotriva Facultăţii de Medicină din Oradea. Mang a precizat că s-a întâlnit cu conducerea ARACIS, cu care a discutat despre posibilitatea de a-i lăsa la dispoziţie două luni Facultăţii pentru a-şi rezolva din probleme, având în vedere că s-a schimbat conducerea instituţiei de învăţământ. "Cred că cei de la ARACIS au dat dovadă de înţelegere şi sper că au trimis deja un răspuns Facultăţii de Medicină", a mai precizat senatorul PSD.

Şefii filialelor PSD Banat-Transilvania se întâlnesc la Felix
Peste două săptămâni, liderii filialelor PSD din Banat şi Transilvania se vor întâlni în judeţul Bihor. Potrivit preşedintelui interimar al PSD Bihor, senatorul Ioan Mang, cel mai probabil întâlnirea va avea loc la Băile Felix. Tot atunci sunt aşteptaţi să sosească în judeţ ministrul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, Ilie Sârbu, şi ministrul IMM-urilor, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Constantin Niţă.

Comemorarea Zilei Fostului Deţinut Politic
Filiala Bihor a Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici organizează, mâine, 8 martie, la Oradea, celebrarea Zilei Fostului Deţinut Politic. Acţiunea va avea loc la Monumentul fostului deţinut politic, din Parcul Traian, ora 12:00, prilej cu care se va oficia şi un Te Deum. Organizatorii invită membrii Filialei şi simpatizanţii să participe la acest eveniment cu semnificaţii deosebite.