Aleşii UDMR deschid cabinete parlamentare în tot judeţul
Parlamentarii UDMR Bihor au anunţat că vor deschide birouri în toate zonele judeţului pentru a asigura o mai bună reprezentare la nivelul Legislativului a intereselor comunităţii maghiare. Senatorul Cseke Attila a precizat că, deşi reprezintă colegiul I (Marghita-Săcueni), va avea birou parlamentar atât în Marghita, cât şi în Oradea şi Beiuş. La rândul său, deputatul Peto Csilla a declarat că, după 15 ianuarie, va deschide cabinete parlamentare la Oradea, Salonta şi Tinca.

"60% dintre profesorii de limba maghiară sunt pensionari"
Deputatul Peto Csilla a declarat că UDMR nu a votat programul de guvernare a noii puteri, deoarece în document nu se face nicio referire la minorităţi. "În capitolul privind educaţia, nu se vorbeşte deloc despre protecţia şi extinderea studiilor în limba minorităţilor şi nici la învăţământul confesional", a declarat Peto Csilla. Aceasta s-a arătat nemulţumită şi de faptul că nu va fi acordat cel de-al 13 salariu pentru cadrele didactice. În ceea ce priveşte Ordonanţa privind interzicerea cumulului dintre pensie şi salariu, Peto a precizat că printre cei afectaţi se numără profesorii de limba şi literatura maghiară. "În Bihor, profesorii de limba şi literatura maghiară sunt, în proporţie de 60%, pensionari. Cum îi vor putea pregăti pe copiii noştri tineri care au doar bacalaureatul?", a menţionat deputatul UDMR.

"Sunt convins că Torjoc va fi marginalizat în PD-L"
Preşedintele PNL Bihor, senatorul Cornel Popa, a declarat că fostul liberal Silviu Torjoc nu a fost deloc marginalizat în partid, după cum a afirmat acesta în momentul în care a decis să se înscrie în PD-L. "De câte ori s-a putut, a fost promovat într-o funcţie, chiar dacă n-a fost, poate, pe măsura aşteptărilor lui", a precizat Popa, adăugând că numirea lui Torjoc în diferite funcţii s-a făcut "în ciuda opoziţiei" unei părţi dintre liberali. "Corect ar fi fost să facă o analiză a activităţii sale să vadă ce a lăsat în urmă", a mai afirmat Popa. Acesta a recunoscut însă că Torjoc şi-a dorit să candideze la alegerile parlamentare din toamnă, însă echipa a fost stabilită de Ilie Bolojan. Cornel Popa s-a declarat convins că fostul său coleg va avea dezamăgiri mai mari în PD-L, unde, într-adevăr, va fi marginalizat.