Comisie internă a PD-L pentru alegerea secretarilor de stat
Liderii PD-L au mandatat, ieri, o comisie internă, formată din principalii lideri şi din lideri ai organizaţiilor cu rezultate bune în alegeri, care să analizeze candidaturile pentru funcţiile de secretari de stat, democrat-liberalii urmând să convoace şi o şedinţă a Colegiului Director, pentru a definitiva lista secretarilor de stat. CV-urile tuturor candidaţilor democrat-liberali pentru funcţiile de secretari de stat vor fi analizate în perioada 5-12 ianuarie. Comisia internă este formată din principalii cinci lideri ai partidului (Emil Boc, Adriean Videanu, Theodor Stolojan, Vasile Blaga, Gheorghe Flutur), alături de preşedinţii de filiale care au obţinut rezultate bune în alegeri: Arad (Gheorghe Falcă), Alba (Mircea Hava), Neamţ (Gheorghe Ştefan), Dâmboviţa (Florin Popescu). Cei care aspiră la ocuparea acestor posturi trebuie să îndeplinească o serie de criterii: competenţă, profesionalistm, intergitate, spirit de echipă şi efort.

PSD Bihor stabileşte echipa de negociere
Comitetul care coordonează Filiala bihoreană a PSD se întruneşte mâine în prima şedinţă din acest an. Pe ordinea de zi se află desemnarea celor cinci persoane care vor face parte din echipa care va negocia, cu PD-L Bihor, posturile de conducere ale serviciilor deconcentrate. Senatorul Ioan Mang a declarat că nu a fost stabilită data pentru întâlnirea dintre cele două părţi. În ceea ce priveşte posturile de subprefect care, cel puţin deocamdată, revin PSD, Mang a precizat că aproape sigur unul dintre cele două fotolii îi va reveni fostului deputat social-democrat Claudiu Pop, în timp ce pentru celălalt s-au arătat interesaţi alţi trei membri PSD. În cazul în care Claudiu Pop va accepta postul de subprefect, el va trebui să renunţe la calitatea de membru în Partidul Social Democrat, implicit, la o eventuală funcţie de conducere în filiala judeţeană.

Trei pentru fotoliul de prefect de Bihor
Democrat-liberalilor bihoreni le-a revenit, în urma negocierilor purtate la nivel naţional între PSD şi PD-L, fotoliul de prefect. Pentru ocuparea postului deţinut în prezent de Mircea Ghitea s.au arătat interesaţi consilierul judeţean Gavrilă Ghilea, fostul consilier local şi fost senator Mircea Matei, dar şi Traian Abrudan, care de patru ani ocupă funcţia de subprefect de Bihor. Pe lângă fotoliul de prefect, democrat-liberalii bihoreni mai speră într-un eventual post de subprefect, pentru care şi-a exprimat opţiunea fostul deputat Gheorghe Sârb.