A fost ales preşedintele BEJ
Preşedintele Tribunalului Bihor, Vasile Poenar, a tras la sorţi ieri magistraţii care vor face parte din Biroul Electoral Judeţean. Aceştia sunt Ionel Olah, preşedinte, respectiv Nadia Badea şi Claudia Rus, locţiitori. Completarea BEJ cu reprezentanţi ai partidelor se va face până cel târziu la 9 noiembrie. Prefectul Mircea Ghitea a declarat, ieri, în cadrul Comisiei Tehnice Judeţene, că va propune BEJ un grafic de preluare a buletinelor de vot şi a proceselor verbale de după alegeri, astfel încât să fie evitate aşteptările prelungite şi aglomeraţia de la sediul Prefecturii în noaptea de 25 spre 26 noiembrie. Propunerea presupune planificarea, pe ore, a preluării buletinelor de la cele 626 de secţii de votare, pe zone, prioritate urmând să aibă secţiile din Oradea, care vor finaliza numărătoarea mai repede.


"S-a mers pe echipa prezentă acum la Bruxelles"
Senatorul Verginia Vedinaş nu se află pe lista de candidaţi cu care se va prezenta la alegerile din 25 noiembrie PRM, deşi numele său era vehiculat pentru o poziţie în locurile considerate eligibile. De altfel, aceasta a fost propusă de Filiala PRM Bihor pentru a figura pe această listă. Având în vedere că poziţiile eligibile au fost ocupate de cei cinci eurodeputaţi care reprezintă PRM la Parlamentul European, Vedinaş a refuzat să fie inclusă pe listă. "Nu m-au încântat niciodată lucrurile de umplutură. Nu mi-am dorit un loc unde să nu am nicio şansă. S-a mers pe echipa prezentă acum la Bruxelles", a declarat Verginia Vedinaş, care a adăugat că este apreciată pentru ceea ce face în ţară. Lista PRM îl cuprinde şi pe preşedintele PRM Oradea, Mihai Drecin, acesta ocupând poziţia 15.

Borbely, scurtă vizită în Bihor
Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor, Laszlo Borbely, s-a aflat ieri în judeţul Bihor, mai exact la Săcueni, Marghita şi Valea lui Mihai. "L-am dus la cele două terenuri de sport din Săcueni şi Marghita unde lucrările trenează. La Marghita Consiliul Local a semnalat şapte aspecte care trebuie remediate", a declarat deputatul Lakatos Petru. Acesta a mai precizat că ministrul Borbely s-a deplasat şi la Valea lui Mihai, unde a pus piatra de temelie la blocurile ANL şi la cele sociale, care urmează să fie construite în această localitate.

UDMR îşi lansează candidaţii şi la Oradea
Deputatul Lakatos Petru a anunţat că, în aceste zile, are loc lansarea candidaţilor UDMR înscrişi în cursa pentru Parlamentul European. Lansarea se face în trei localităţi diferite. Astfel, aseară, candidaţii şi conducerea partidului s-au aflat la Miercurea Ciuc, azi se vor afla la Târgu Mureş, urmâd ca duminică aceştia să se deplaseze la Oradea. Festivitatea va avea loc începând cu ora 18.00, la Teatrul de Stat. Pe poziţia a patra pe lista UDMR se află viceprimarul Oradiei, Rozalia Biro.

"Avem un candidat mai bun"
Lakatos Petru susţine că reprezentanţii UDMR în Consiliul Local Oradea nu au cum să voteze pentru ca Mihai Groza să devină primar interimar, din moment ce Uniunea are un candidat mai bun. "Rozalia Biro a fost candidatul nostru la Primăria Oradea, pe când domnul Groza nu. Dacă nu ar fi fost mai bună Rozalia Biro, nu era acolo unde este", a adăugat deputatul UDMR.

"Am văzut şi eu adevărul în faţă"
Articolul din revista Capital care plasează Oradea pe ultimul loc în clasamentul celor mai "rapide" 15 oraşe din România, din punct de vedere economic, l-a nemulţumit pe deputatul Lakatos Petru. "Nu vreau să-l critic pe Petru Filip, dar am văzut şi eu adevărul în faţă. Trăim cu toţii în Oradea, dar mai circulăm la Cluj, Timişoara, Arad. Noi nu vrem să comparăm Oradea cu Bârladul, ci cu oraşe mai din Vest, de mărimea Oradiei", susţine Lakatos, adăugând că în Oradea nu se vede acel Boom de dezvoltare economică ce caraterizează Clujul, Aradul şi Timişoara.