Agendă politică - Pro România Bihor în fața patronilor
Cei doi candidații Pro România Bihor la alegerile parlamentare, Viorel Cataramă și Claudiu Pop, au răspuns joi, 5 noiembrie, întrebărilor puse de membrii Federației Patronilor Bihor.
La evenimentul prezidat de președintele Federației Patronilor Bihor, Vasile Fonoage și mediat de Octavian Bara au participat, în limitele impuse de pandemie, oameni de afaceri din Bihor.
„Pentru mine, ca om de afaceri, politician și candidat la Senat, este esențială recăpătarea dreptului, a libertății de a munci”, a declarat Viorel Cataramă, adăugând că va merge în tot județul ca să afle problemele fiecărei comunități, și care sunt posibilitățile ei de dezvoltare. „Eu sunt un mare susținător al capitalului autohton. Cred că o țară care nu are un capital autohton puternic este o țară în bătaia vântului, iar România, în acest moment, are probabil cel mai slab capital național dintre toate țările europene. Noi suntem deschiși spre importuri, cu blocarea tot mai accentuată a exporturilor”, a mai adăugat candidatul la Senatul României.
„În ultima perioadă s-a vorbit despre partide. Cred cu tărie că în Oradea și în Bihor oamenii votează oameni și nu partide. Cred că în această campanie nu este vorba despre stânga sau dreapta, nu este vorba despre niciun partid, ci despre relansarea economiei” a declarat fostul prefect, Claudiu Pop.
Ca răspuns la întrebarea directorului general al companiei European Drinks, Adrian Rotar, referitor la soluțiile pe care le au în vedere candidații pentru întărirea capitalului românesc, Claudiu Pop a afirmat că va vota orice guvern care va avea două componente în programul de guvernare: venitul minim garantat în timp de criză de minim 2.000 de lei pe persoană și susținerea firmelor mici și mijlocii cu capital românesc. „Voi susține reducerea TVA de la 9% la 5% pentru produsele agricole, alimentare și pentru serviciile HoReCa, anularea unor obligații fiscale aferente anului 2021, respectiv impozit pe profit, impozit specific, impozit pentru microîntreprinderi, taxe și impozite datorate activelor corporale neutilizate din cauza restricțiilor și a interdicțiilor administrative și ca statul să suporte 50% din chiriile aflate în plată pe perioada nefuncționării IMM-urilor din cauza restricțiilor impuse de autorități. Voi vota orice demers care va susține dezvoltarea județului Bihor, chiar dacă va veni din partea altui partid”, a mai adăugat Pop.
Printre problemele sesizate de reprezentanții mediului de afaceri bihorean s-au regăsit necesitatea înființării unor centre de promovare a turismului românesc, problemele apărute în accesarea Fondurilor Europene, a granturilor, de către firmele înființate în anul 2020, digitalizarea.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.