"Mă împuşc în faţa camerei de filmat"
Democrat-liberalul Octavian Bot a declarat, ieri, că se împuşcă în direct în faţa camerei de filmat dacă vreunul dintre contracandidaţii săi din colegiul IX va strânge mai multe voturi decât el la scrutinul din 30 noiembrie. "Pe mine şi pe contracandidaţii mei ne desparte o şcoală de politică, pe care au am făcut-o şi nu la fără frecvenţă", a afirmat Bot, convins că electoratul îl va prefera pe el şi nu pe Claudiu Pop (PSD+PC), Mircea Mălan (PNL) sau Csuzi Istvan (UDMR). Totodată, Octavian Bot a precizat că oponenţii săi ar trebui să renunţe la monologuri şi discursuri în faţa oglinzii şi să accepte, în schimb, să participe la dezbateri publice şi la confruntări electorale.

Sancţiune la adresa Guvernului
Candidatul PD-L în colegiul IX pentru Camera Deputaţilor, Octavian Bot, susţine că moţiunea de cenzură anunţată de partidul din care face parte se doreşte a fi o sancţiune la adresa Guvernului care refuză să pună în aplicare legea privind majorarea salariilor profesorilor. "Refuzul Guvernului de a majora salariile este o sfidare nu numai la adresa profesorilor, ci şi a Parlamentului", a declarat Bot, adăugând că moţiunea de cenzură a PD-L va fi practic un exerciţiu de sinceritate al parlamentarilor, care vor avea ocazia să-şi arate preocuparea pentru interesul naţional. "Vom vedea dacă votul dat în favoarea legii a fost un gest propagandistic sau au votat din convingere", a mai menţionat Octavian Bot.

Banii CJ Bihor, ceruţi pentru localităţile ignorate de Guvern
Senatorul Mircea Matei i-a cerut, ieri, într-o conferinţă de presă, preşedintelui Consiliului Judeţean Bihor, Radu Ţîrle, să promoveze, în prima şedinţă a Consiliului, o hotărâre prin care cele 25 milioane lei primite de administraţia judeţeană de la Guvern ca pomană electorală să fie direcţionate spre localităţile care nu au primit niciun ban. Matei a mai precizat că, în cazul în care Ţîrle va refuza să ţină cont de această solicitare, consilierii judeţeni ai PD-L vor pregăti un proiect de hotărâre în acest sens. Dacă nici acest proiect nu va fi adoptat, democrat-liberalii vor cere demisia lui Radu Ţîrle.

Trei lei pentru un orădean
Senatorul PD-L Mircea Matei a precizat că 18 localităţi bihorene cu primari democrat-liberali nu au primit niciun ban din partea Guvernului la ultima repartizare de fonduri. Mai mult, Matei a precizat că sumele de bani primite de localităţile din judeţ raportate la numărul de locuitori sunt "foarte interesante". Astfel, în Beiuş, s-au alocat 108,5 lei/locuitor, în Aleşd - 108 lei/locuitor, în Salonta - 110 lei/locuitor, Ştei - 29 lei/locuitor, Vadu Crişului - 138 lei/locuitor, în timp ce, pentru un orădean, s-a alocat doar 3 lei. "Să nu spuneţi că un locuitor din Vadu Crişului are nevoi mai mari decât un orădean. Nu cred că nu se puteau găsi surse de finanţare pentru Oradea, cu atât mai mult cu cât este cel mai mare oraş condus de un liberal", a mai adăugat Mircea Matei.