Candidaţii UDMR Bihor
Şi UDMR a ales să aştepte ultima zi pentru a se înscrie în cursa electorală atât pentru Consiliul Judeţean, cât şi la Oradea. Primii 12 cadidaţi pe lista pentru CJ Bihor au fost prezentaţi de către Pasztor Sandor în faţa statuii lui Szacsvay Imre din Parcul Libertăţii, în timp ce prezentarea candidaţilor la Oradea s-a făcut la Queen’s Pub.
Lista pentru CJ Bihor a UDMR este deschisă de către directorul tehnic al Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri, Pasztor Sandor. Înainte de depunerea candidaturilor, el a făcut o scurtă prezentare a ocupanţilor primelor 12 poziţii, menţionând că, pentru prima dată, echipa a fost stabilită pe alte criterii decât până acum. Astfel, poziţia a doua a revenit reprezentantului Bisericii Romano-Catolice, care l-a desemnat pe Szabo Ştefan, actual consilier judeţean. Poziţia a treia a revenit Bisericii reformate, care l-a propus pe Szaboszlai-Gaspar Istvan. Urmează, în ordine: Boda Gergely - din partea organizaţiilor de tineret, Kery Hajnal - inspector general adjunct la ISJ Bihor (din partea sistemului de învăţământ), Grim Andras - reprezentant al comunităţilor foarte mici de maghiari din judeţ, Peter Zoltan, fost ziarist, din partea societăţii civile, Helmeczi Jozsef - din partea PCM Bihor, Lakatos Ioan - comunitatea romă, medicul Morvay-Szabo Edina - sistemul sanitar, Nagy Zoltan - reprezentant al micilor fermieri şi antrenorul Vig Zoltan - reprezentant al vieţii sportive.
În ceea priveşte municipiul Oradea, UDMR merge pe mâna viceprimarului Huszar Istvan pentru funcţia de primar. Lista pentru Consiliul Local îi mai cuprinde pe: Kecse Gabriella, Kirei Melinda, Kis Gabor, Kecskes Iren, Peto Dalma, Vegh Margareta, Jakabbffy Ladislau, Czvikker Katalin şi Somogyi Orsolya.
0. La baza judecăţii stau faptele. 1. Se poate ca la Asociaţiile de Proprietari să se respecte prevederile legale ? a se vedea .....n(i).... cazuri de nerespectare a prevederilor legale,....., O să vă contactez ? 2. Are dreptul Comitetul executiv al Asociaţiei de a lua decizia de a nu se putea folosi liftul pt transport biciclete, adică de la apartament jos şi de jos sus ? Încă un drept înlăturat de a te putea bucura de sănătate prin mişcare cu bicicleta ? Nu ştiu cum se procedează cu : ? adăpostul ? parcarea ? păstrarea bicicletelor ? - în siguranţă după folosire ??? în Olanda, Belgia,...., unde mersul cu bicicleta este un fenomen de masă ? Ştiu că EU şi MAJORITATEA AMATORILOR mersului cu bicicleta o urcăm şi o coborâm cu liftul şi o ţinem în apartament pe balcon,....., după caz ? Soluţiile viabile(obişnuite UDMR-lui,...) propuse spre rezolvare la cele 2 aspecte arătate mai sus, respectiv - LEGALITATE la ASOCIAŢIILE de PROPRIETARI ca la FINANŢE(DISCIPLINĂ şi NU după BUNUL PLAC,...., + SOLUŢIE pt PĂSTRAREA ÎN SIGURANŢĂ a bicicletelor după folosire ? SUNT SOLUŢII PENTRU BINELE TUTUROR CELOR CARE SUNT AFECTAŢI ÎN PREZENT şi a celor ce vor fi afectaţi pe viitor ? 2'. NU SE POATE CA - PROPRIETATEA COMUNĂ INDIVIZĂ -, parte a unei clădiri, a unui bloc de locuinţe SĂ FIE OBSTRUCŢIONATĂ/ RESTRICŢIONATĂ/ ...., UNOR PROPRIETARI ? - SE ÎNCALCĂ /SUBSTANŢA EXISTENŢEI / ASOCIAŢIILOR de PROPRIETARI/ REGLEMENTATĂ de către DECIDENT/ , ? - ESENŢA PROPRIETĂŢII COMUNE constă în DREPTUL EGAL al tuturor proprietarilor spre FOLOSINŢĂ şi NU de RESTRICŢIONARE pentru UNII,...., ŞI OBLIGAŢIA TUTUROR DE O PĂSTRA FUNCŢIONALĂ în conformitate cu cerinţele legale aferente după caz ??? Adică la plată - ŞI EU -, SI LA FOLOSINŢĂ EU NU ? ? O FI NORMALITATE, ECHITATE, LEGALITATE, OBICEI, AXIOMĂ-LEMĂ, CUTUMĂ,...., DICTATURĂ ?,...