Liderul PDL Vasile Blaga, prezent la Oradea la şedinţa Consiliului Judeţean de Coordonare al PDL Bihor, a anunţat că democrat-liberalii vor merge singuri la alegerile parlamentare viitoare, renunţând să mai facă "donaţii" partiduleţelor. De asemenea, democrat-liberalii nu au de gând să susţină un candidat comun al dreptei la alegerile prezidenţiale decât dacă acesta provine din rândul PDL. Blaga i-a îndemnat pe democrat-liberalii bihoreni să fie mai viteji în lupta cu USL.

În jur de 300 de persoane au participat ieri la şedinţa Consiliului Judeţean de Coordonare al PDL Bihor, majoritatea parlamentari şi aleşi locali - primari, viceprimari, consilieri locali, consilieri judeţeni. Evenimentul a avut loc în sala mare a Prefecturii Bihor, invitaţi speciali fiind mai mulţi membri ai conducerii centrale ai partidului. Astfel, au fost prezenţi: Vasile Blaga, Cătălin Predoiu, Gheorghe Flutur, Roberta Anastase, Andreea Paul Vass, Traian Răzvan Ungureanu, Ioan Oltean, Traian Igaş, Traian Răzvan Ungureanu etc. Întâlnirea de ieri a debutat cu prezentarea unui raport de activitate de către liderul filialei judeţene a PDL, senatorul Gavrilă Ghilea, care a menţionat şi faptul că, până la sfârşitul anului, se va încheia procesul de reorganizare al PDL Bihor, care intenţionează să aibă organizaţii la nivelul tuturor secţiilor de votare. De asemenea, vor avea loc alegeri pentru desemnarea noului Birou Permanent Judeţean. Un alt obiectiv anunţat de preşedintele filialei judeţene a PDL este găsirea unui nou sediu pentru partid, actuala clădire din Parcul Traian fiind revendicată de foştii proprietari. Pe de altă parte, Ghilea a criticat deciziile de a părăsi partidul luate de câţiva dintre cei susţinuţi de PDL Bihor să ocupe funcţii de conducere în timpul guvernării democrat-liberale.

Cine este USL în Bihor?!

Au urmat liderii PDL veniţi de la Bucureşti, care au criticat dur Guvernul USL. Cel mai vehement a fost liderul PDL, Vasile Blaga, care, în discursul său, a făcut referire şi la ceea ce se întâmplă în Bihor. "Ce a făcut USL în Bihor? Nimic. Doar tăieri de panglici la drumul finanţat de mine şi făcut de Ţîrle", a afirmat Blaga, referindu-se la drumul de Padiş. De asemenea, acesta a acuzat USL că vrea să desfiinţeze judeţul Bihor: "Rămânem fără Direcţie Vamală, fără Finanţe Publice. Noi nu am aparţinut niciodată de Cluj. Mai citiţi şi oleacă de istorie, stimaţi colegi". Blaga i-a îndemnat pe democrat-liberalii prezenţi să militeze pentru regiunea Crişana cu capitala la Oradea. De asemenea, el i-a îndemnat să fie mai viteji în lupta cu USL, care aici înseamnă "doar Popa şi plagiatorul Mang". "Nu staţi, nu tăceţi! Cu cât eşti mai viteaz, cu atât le e mai frică de tine, iar PSD-ul nu ştie decât de frică", a spus liderul PDL. În plus, Blaga le-a spus colegilor săi de partid din Bihor să nu se teamă de partiduleţe precum Mişcarea Populară ("Matei? Ăsta e speranţa Mişcării Populare?") sau Forţa Civică, ci să-şi îndrepte privirea spre USL.

Promit reduceri fiscale

"Partidul merge singur la parlamentare. Nu mai facem donaţii partiduleţelor. După alegeri vom discuta, că m-am săturat de generali fără armate", a menţionat liderul PDL, promiţându-le democrat-liberalilor că "vom fi din nou la putere, dar numai după alegeri. Nu sunt adeptul intrării la putere pe uşa din dos". "USL ce a făcut de când e la putere? A mărit fiscalitatea cu 28 de noi taxe şi impozite, a promis un milion de noi locuri de muncă în patru ani dar numai în iunie au intrat în şomaj alţi 16.000 de oameni", a mai afirmat Blaga. "Mă rog în fiecare zi la Dumnezeu să ţină USL unită, am mai spus-o, ca să răspundă în pauşal, în solidar, pentru dezastrul pe care îl face la guvernare. Au venit la guvernare pe promisiuni mincinoase şi tot prin minciuni guvernează. Iar astea nu vor plăti românilor facturile, nu le vor umple cămările şi nu le vor asigura caiete la copii din 15 septembrie", a spus Vasile Blaga. La sfârşitul şedinţei, liderul PDL Vasile Blaga a prezentat două dintre proiectele legislative susţinute de democrat-liberali care vizează sprijinirea clasei de mijloc: proiectul de scădere a fiscalităţii, care prevede reducerea cotei unice de impozitare de la 16% la 12% şi reducerea cu 5% a contribuţiilor la CAS, precum şi proiectul privind înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Investitorilor. De asemenea, Blaga a criticat Guvernul USL, pe care l-a caracterizat ca fiind unul iresponsabil "preocupat doar de a se încadra în deficit, pentru a putea accesa noi împrumuturi". "În timpul guvernării PDL, funcţionarii s-au plâns că li s-au tăiat salarii. Acum, 5-600 de oameni de la finanţele din Bihor sunt trimiş acasă. Îi întreb, cum era mai bine: să li se reducă salariul sau să rămână pe drumuri? În plus, toate investiţii au fost oprite. Vedeţi şi aici în Bihor. Asta este guvernarea USL de care trebuie neapărat să scăpăm, dar numai prin alegeri", a afirmat Vasile Blaga.

Ţinta, 20% la alegeri

La rândul său, fostul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, anunţat ca premier al Guvernului alternativ al PDL, a afirmat că Executivul condus de Victor Ponta a pierdut încrederea mediului de afaceri prin măsurile luate. "Oamenii de afaceri nu mai fac bani, nu mai pot plăti impozite şi nu mai pot plăti salarii. Guvernul USL este un guvern al falimentelor şi lichidărilor", susţine Predoiu. În privinţa Guvernului "din umbră", acesta ar urma să fie alcătuit până la mijlocul lunii septembrie. "Va fi un cabinet din umbră corp la corp, ministru la ministru, pentru că ei au fragmentat ministerele, de pildă Ministerul Economiei l-au împărţit în trei, să le ajungă. Asta nu înseamnă că după ce vom câştiga alegerile vom avea un guvern la fel de stufos. Eu sunt adeptul unei organizări a Guvernului de tip german, cu un ministru şi doi secretari de stat la un Minister, unul care să asigure memoria instituţie), iar celălalt politic. Spre un astfel de Guvern ne vom îndrepta noi", a declarat Vasile Blaga. Acesta a mai menţionat că obiectivul PDL este să obţină 20% din voturi la alegerile europarlamentare, acesta fiind "un obiectiv perfect la îndemâna partidului". În ceea ce priveşte alegerile prezidenţiale, Blaga a menţionat că PDL îşi va stabili propriul candidat prin alegeri interne, adăugând că speră că acesta va fi susţinut de toate partidele de dreapta.