Organizaţia Judeţeană a PSD Bihor a sesizat atât conducerea Biroului Electoral Judeţean Bihor cât şi Poliţia Municipiului Oradea şi autorităţile locale competente cu privirea la campania de afisaj ilegal desfăşurată în noaptea de 20 spre 21 noiembrie 2009, în raza Municipiului Oradea, de către autori necunoscuţi, care a constat în afişarea în locuri nepermise de lege (garaje particulare, sedii ale societăţilor comerciale, autoturisme, scări de bloc şi intrări în diverse imobile, indicatoare rutiere s.a.) a unor afişe cu caracter electoral, care cuprind elemente de identitate grafică şi vizuală specifice Partidului Social Democrat, precum şi fotografii ale unor personalităţi din cadrul PSD sau alte persoane cu notorietate.

Afişele au fost lipite cu aracet iar îndepărtarea lor nu se poate realiza fără a lăsa urme greu de îndepărtat pe suportul de care au fost ataşate.

Faţă de cele de mai sus, organizaţia judeţeană a PSD Bihor se delimitează în mod ferm de astfel de acţiuni de vandalism care încalcă proprietatea, care nu respectă legea şi nici cetăţenii şi solicită, acţiuni ferme de îndepărtare a afişelor lipite în mod ilegal precum şi prevenirea, în colaborare cu organele abilitate, a repetării unor astfel de acţiuni, existând semnale ca - deşi perioada legală de desfăşurare a campaniei electorale s-a încheiat, aceste acte nesimţite vor continua.

          „Îi rugăm pe orădeni să îşi sporească vigilenţa şi să nu se lase manipulaţi prin astfel de mijloace murdare care spun multe despre lipsa de caracter, răutatea dar şi disperarea celor care se dedau la astfel de acţiuni. Spunea cineva de curând că o campanie nu se câştigă prin minciună! Le atragem atenţia celor care au înteles să-şi bată joc de orădeni, după ce ani de zile i-au batjocorit prin indiferenţă, că 5 ani trecuţi degeaba nu se sterg într-o noapte! Avem încredere că Oradea nu se va lăsa minţită!"

Preşedinte,

Senator Ioan Mang