Teama de un război al orgoliilor în PSD Oradea a determinat retragerea din competiţie a doi posibili candidaţi pentru şefia filialei locale. În aceste condiţii, pentru alegerile de azi, doar Claudiu Pop şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei locale.

 

Pentru azi, de la ora 16.00, a fost convocată Conferinţa Organizaţiei PSD Oradea, prilej cu care va fi aleasă conducerea Organizaţiei Municipale a PSD pentru perioada 2010 - 2012. Evenimentul se va desfăşura în Sala Mare a Primăriei Oradea, unde se vor aduna cei 202 delegaţi aleşi în prealabil de către organizaţiile de cartier. Potrivit Statutului, cei 202 îl vor alege pe preşedintele Organizaţiei Municipale. Totodată, vor fi aleşi şi cei 70 de membri ai Consiliului Municipal, care, prin vot secret, îi vor desemna pe cei 7 vicepreşedinţi, secretarul organizaţiei, respectiv trezorierul. Miza cea mai mare este funcţia de preşedinte al Organizaţiei Municipale. Din păcate, totul a căzut în derizoriu în condiţiile în care doar o singură persoană şi-a depus candidatura. Acesta este Claudiu Pop, în timp ce deputatul Ioan Sorin Roman, respectiv Ioan Mintaş s-au retras subit din competiţie. Gestul celor doi s-a datorat, după cum spun chiar ei, dorinţei de a păstra unitatea în partid. "Nu consider că este momentul să candidez. Lipsa de competiţie are şi minusuri, şi plusuri. În acest caz o competiţie ar naşte în interiorul partidului lucruri neplăcute. E mai bine aşa", ne-a declarat Ioan Sorin Roman.

O poziţie similară a adoptat-o şi omul de afaceri Ioan Sorin Mintaş, căruia, în schimbul renunţării la candidatură, i s-a propus să ocupe una dintre funcţiile de vicepreşedinte al PSD Bihor. "Decizia de a nu mai candida s-a luat în interiorul partidului. Consider că ideea de unitate a organizaţiei de partid trebuie să primeze", ne-a precizat Ioan Mintaş.

 

Deşi, teoretic, orice membru PSD Oradea mai poate încă să-şi depună candidatura, chiar în timpul desfăşurării Conferinţei ordinare, e greu de crezut că vreunul din aceştia va sparge „unitatea de monolit" a filialei, dacă jocurile tot sunt făcute înainte de a fi împărţite cărţile...