DNA s-a făcut de ruşine - Judecătoarea Elena Pop Blaga, despăgubită de CEDO
Judecătoarea Elena Pop Blaga, de la Tribunalul Bihor, trebuie să primească 4.900 de euro pentru că i-au fost interceptate, neautorizat, convorbiri, sub suspiciunea că ar pretinde mită, şi pentru condiţiile în care a stat în arest preventiv, a hotărât, marţi, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).
Elena Pop Blaga a fost reclamată în 2002 de un expert judiciar, pe motiv că ar fi pretins mită pentru a dispune plata unei expertize efectuate de acesta în cadrul unei proceduri comerciale. Poliţia şi Parchetul au organizat un flagrant, astfel că judecătoarei i-au fost ascultate convorbirea telefonică pe care a avut-o cu H.C. pentru a stabili o întâlnire şi discuţia cu acesta din timpul întâlnirii. Judecătoarea a fost reţinută şi arestată preventiv din 24 mai până la 22 iunie 2002. Ea a reclamat la CEDO condiţiile de detenţie, susţinând că a stat, împreună cu şase persoane, într-o celulă insalubră, de 15,75 de metri pătraţi, cu şase paturi şi un WC în interior. Ulterior, printr-un rechizitoriu din 28 octombrie 2002, Elena Pop a fost trimisă în judecată de DNA, pentru corupţie. În 2005, ea a fost achitată, din cauză că probele împotriva ei fuseseră obţinute ilegal, neexistând o autorizaţie pentru interceptarea convorbirilor. Tot în 2005, judecătoarea a introdus o acţiune în civil contra Ministerului Finanţelor, cerând 10 milioane de euro daune pentru că a fost arestată ilegal, precum şi alte sume pentru cheltuieli de judecată, transport şi medicamente. Instanţele româneşti au dispus să i se plătească 20.000 de euro prejudiciu moral şi 4.281 de lei drept cheltuieli de judecată. Elena Pop a sesizat CEDO privind încălcarea articolului 3 - interzicerea torturii şi a tratamentelor inumane sau degradante - şi a articolului 8 - dreptul la viaţă privată - din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului. Judecătoarea a cerut despăgubiri de 112.000 de euro, ca daune morale, pentru cheltuieli medicale şi pierderea unor venituri în urma procesului, şi un milion de euro, cu titlu de prejudiciu moral.Guvernul român a arătat, pe de altă parte, în ceea ce priveşte cererea de daune materiale, că reclamanta şi-a reluat postul după achitare şi că i s-au plătit salariile din perioada procesului. CEDO a admis că au fost încălcate articolele 3 şi 8 din Convenţie şi a decis marţi ca reclamantei să i se plătească suma de 3.900 de euro cu titlu de daune morale şi încă 1.000 de euro cheltuieli de judecată.
ESTE MULT DE SCHIMBAT IN JUSTITIE PE TOATE PARTILE!
ESTE MULT DE SCCHIMBAT IN JUSTITIE PE TOATE PARTILE!
ESTE MULT DE SCCHIMBAT IN JUSTITIE PE TOATE PARTILE!
creatura asta urit mirositoare tot o BANDITA ramine, chiar daca probele obtinute ilegal nu au dus la conda,nare...NU INSEAMNA CA ESTE SI NEVINOVATA... Intro societate - STAT DE DREPT - nu ar mai fi judecat ea pe altii...ci ar fi fost DESTITUITA.
Halal tara,halal justitie,halal dreptate!In ce tara infecta,populata cu oameni infecti,de nimic,traim! Mi-e o scarba de...ma doare...
Ar trebui sa plateasca cei care nu si-au facut datoria.Fapta d-nei insa, este clara.De azi inainte ar trebui sa se numeasca d-na MITA.Va dati seama in ce societate traim?Nu are nici o relevanta faptul ca este o persoana corupta,dovedita totusi,important este ca nu exista aprobare pentru interceptarea convorbirii telefonice.Cu astfel de chichite judecatoresti d-na a devenit alba ca zapada,motiv pentru care mai si primeste despagubiri din banii publici.