La un an după inaugurarea biroului parlamentar din municipiul Oradea, deputatul PSD Dumitru Gherman a deschis un birou parlamentar în comuna natală, Bratca. Obiectivul noului birou parlamentar este de acela de a asigura o legătură mult mai eficientă cu cetăţenii din zona Aleșd-Vadu Crișului-Șuncuiuș-Borod-Bulz.

Inaugurarea noului birou parlamentar din comuna Bratca a avut loc în data de 27 octombrie, în prezența unui număr mare de invitați din județ și cetățeni din zona pe care urmează să o deservească. Slujba de sfințire a fost oficiată de un sobor de preoți în frunte cu protopopul ortodox al Oradiei, Peștișului și Aleșdului, Preaonoratul Părinte iconom-stavrofor Aurel-Simion Goga.

Printre invitații care au dorit să fie prezenți la festivitate, s-au numărat vicepreședintele Consiliului Județean Bihor și președintele PSD Bihor, Ioan Mang, europarlamentarul PSD Emilian Pavel, deputații Gheorghe Bogdan și Ioan Sorin Roman, directori de instituții deconcentrate, lideri de organizații locale ale PSD din județul Bihor. Un invitat special a fost președintele Consiliului Județean Sălaj, Tiberiu Marc, fost coleg de școală cu deputatul Gherman, care a ținut să fie prezent la acest eveniment, după cum se arată într-un comunicat de presă al biroului parlamentar.