Senatorul Radu Ţîrle şi-a continuat, ieri, ofensiva împotriva partidului din care a făcut parte până în urmă cu două săptămâni. El a trimis un comunicat de presă în care lansează acuzaţii împotriva secretarului general al PD, Vasile Blaga, a cărui vină este că... s-a declarat în favoarea legalizării prostituţiei.


În comunicatul de ieri, Radu Ţîrle îi cere "fariseului Vasile Blaga" să nu mai umble la biserică în scopuri electorale. Acesta consideră că nu are ce căuta la biserică un politician care manifestă o preocupare deosebită pentru legalizarea prostituţiei. "E greu de crezut că dl Blaga a fost la Iaşi la Hramul Sfintei Paraschiva pentru a se spovedi pentru păcatele sale de politician şi fost ministru, ci mai degrabă pentru a-şi face într-un mod ipocrit campanie electorală în faţa miilor de credincioşi adunaţi la slujbă", susţine fostul democrat. "Ar fi fost cinstit din partea domnului fost ministru dacă ar fi spus credincioşilor şi înalţilor prelaţi că este un adept înfocat al legalizării prostituţiei. Acest fapt este cu atât mai scandalos cu cât domnia sa face parte dintr-un partid care se pretinde creştin-democrat, deci aparător al valorilor creştine, între care şi familia", a mai adăugat Radu Ţîrle, care s-a declarat, în repetate rânduri, un adversar al acestei legi. De altfel, senatorul bihorean a afirmat că unul dintre motivele pentru care a refuzat să voteze moţiunea de cenzură depusă de PSD şi susţinută de PD a fost faptul că, în eventualitatea căderii Guvernului, Vasile Blaga ar fi fost unul din posibilii înlocuitori ai premierului Călin Popescu Tăriceanu în fruntea noului Executiv.

Radu Ţîrle a mai declarat că anul trecut secretarul general al PD, Vasile Blaga, a afirmat că actualul senator de Bihor nu va mai figura pe niciuna din listele cu care democraţii se vor prezenta la alegeri, fie ele parlamentare sau locale.