Liderii filialelor judeţene ale PNL şi UDMR au anunţat că, pentru fortificarea coaliţiei locale formate de cele două partide după alegerile locale de anul trecut, s-a luat decizia ca proiectele care vor fi pe ordinea de zi a Consiliului Judeţean Bihor, respectiv a Consiliului Local Oradea vor fi discutate înainte de conducerile celor două partide. Totodată, PNL şi UDMR vor face lobby la Bucureşti pentru susţinerea proiectelor de infrastructură din judeţul Bihor.

Preşedintele PNL Bihor, senatorul Cornel Popa, şi preşedintele UDMR Bihor, Alexandru Kiss, au prezentat, ieri, o declaraţie de presă prin care se precizează că actuala coaliţie locală, formată de cele două partide, se păstrează pentru următorii patru ani. Potrivit celor doi, declaraţia a fost necesară pentru a clarifica situaţia conducerilor CJ Bihor, respectiv a Primăriei Oradea. Mai exact, cei doi au anunţat că nu se pune problema înlocuirii viceprimarului Gheorghe Carp sau a vicepreşedintelui CJ Bihor Dumitru Voloşeniuc cu reprezentanţi ai PSD sau PD-L. Kiss a precizat că PNL, în calitate de câştigător al alegerilor locale, a avut dreptul de a-şi alege partenerul cu care să asigure guvernarea pe plan local, liberalii optând să colaboreze cu UDMR. Senatorul Cornel Popa a mai anunţat că cele două formaţiuni vor face lobby, la Bucureşti, pentru includerea în planurile Ministerului Transportului a dezvoltării infrastructurii din judeţul Bihor. Mai exact, este vorba de realizarea drumului expres Oradea-Arad, dar şi a DN Oradea-Satu Mare. De asemenea, PNL şi UDMR le-au cerut celorlalte partide din Bihor să sprijine proiectele de dezvoltare a judeţului. "Sper că domnul Seremi nu va uita că a fost destul de mult timp la conducerea judeţului şi va reprezenta la Bucureşti interesele Bihorului. La fel şi ceilalţi domni şi doamne care au fost aleşi. Vrem să-i strângem în jurul nostru", a precizat preşedintele UDMR Bihor, Alexandru Kiss.
În altă ordine de idei, liderul PNL Bihor consideră că strategia social-democraţilor şi a democrat-liberalilor "de a se năpusti" asupra funcţiilor de conducere a serviciilor deconcentrate şi mai ales a celor de prefect şi subprefect nu este cea mai bună. În opinia senatorului Cornel Popa, cele două partide ar trebui mai degrabă să ducă oameni la Bucureşti, în fotolii de secretari de stat sau de directori pentru a putea fi utili pentru judeţul Bihor, prin atragerea de fonduri şi sprijinirea proiectelor de dezvoltare. Acesta le-a cerut liderilor bihoreni ai PSD şi PD-L să impună tot atâtea persoane în conducerea centrală cât au reuşit PNL şi UDMR în perioada 2004-2008. "Aceasta este prioritatea zero a bihorenilor, reprezentarea la Bucureşti", susţine Popa.