* Hormonii prezidenţiali se pare că lucrează bine, după Sarkozi, care şi-a luat nevăstuică tânără, pe Carla Bruni, iată că nici Vladimir Putin nu se lasă mai prejos şi dă şi el lovitura cu o achiziţie pe măsură, e vorba de deputatul Alina Kabaeva, membru al partidului Rusia Unită şi fostă campioană olimpică la gimnastică ritmică. Zvonurile spun că Putin a şi divorţat deja şi că tânăra de doar 25 de ani, îi va deveni soţie în curând. Măcar mai marii lumii sunt mai sinceri şi mai cinstiţi, divorţează şi trec la alta, nu ca micii licurici care pozează în familişti convinşi, dar se aruncă pe la miezul nopţii sub fustele amantei, lăcrimând printre sughiţuri de whisky. La noi instituţia amantei e bine consolidată, de la preşedinte şi până la aleşii locali toţi au reuşit până la urmă să-şi satisfacă fanteziile erotice din adolescenţă. Avem nişte aleşi satisfăcuţi şi nişte alegători, care rămân mereu cu votu-n mână.


* Fidel Castro, într-un articol recent de-al său, dă exemplu României, atunci când vine vorba de îmbogăţiţi peste noapte şi de consumatorismul excesiv al pieţei. "Cei care se dedică unui cult al egoismului fără nicio restricţie din partea statului, pe care îl consideră factor perturbator, nu vor construi niciodată o operă socială solidă şi durabilă", adaugă liderul cubanez, în opinia căruia opera socială "nu poate fi decât fructul educaţiei şi al conştiinţei". "Lider Maximo" conchide cu o idee, care ne sună şi nouă: "Dacă imperiul american ar fi preluat din nou controlul asupra Cubei, nu ar fi rămas nimic din şcolile superioare create prin revoluţie. Majoritatea tinerilor ar fi tăiat trestie de zahăr în loc să meargă la universităţi". Bătrânul Castro are dreptate, dar măcar la ei tinerii ar fi ajuns să taie trestie de zahăr în ţara lor, nu ca ai noştrii, care au ajuns să culeagă căpşuni prin ţările calde.

* La dezbaterea "Securitatea României după summitul NATO", organizată de Fundaţia Konrad Adenauer, blonda de la Golden Blitz a ridicat mâna ca o elevă conştiincioasă, s-a prezentat frumos, după care a pus o întrebare întrebătoare, marelui licurici, Traian Băsescu. "V-aş întreba care credeţi că va fi pe viitorul apropiat poziţia Rusiei faţă de intrarea celor două ţări în Alianţa Nord-Atlantică şi dacă dumneavoastră credeţi, în această logică, dacă va fi posibil ca Rusia să fie ţară membră a NATO?". Întrebarea, prin inocenţa ei intelectuală, este într-adevăr demnă de un doctorand într-ale geostrategiei. Dar nu ne mai poate mira nimic în legătură cu nivelul intelectual al PD-L, după scriitura gramaticală a primarului Videanu, care probabil având în minte cratima de la PD-L, a început să o folosească încălcând orice regulă gramaticală. "PD-L v-a câştiga PMB!" scria Videanu, aşa că nu ne rămâne decât să le urăm multe "succesuri".