Biroul Executiv Judeţean al PSD a decis, în cursul zilei de miercuri, revocarea lui Dan Matei din funcţia de preşedinte al Organizaţiei Municipale Oradea, ca urmare a rezultatelor obţinute în urma alegerilor locale din 1 iunie a.c. Totodată, Biroul Executiv a mai decis şi retragerea spirijinului politic al candidatului pentru fotoliul de primar al Oradea. În aceste condiţii, Dan Matei nu se va mai putea regăsi pe lista de aleşi locali pentru Consiliul Local Oradea.

În ce-l priveşte pe preşedintele PSD Bihor, Mihai Bar, acesta nu se consideră vinovat pentru rezultatele slabe obţinute la nivel judeţean, atâta timp cât nu a fost susţinut de o echipă de primari. "Nu suntem extrem de mulţumiţi de rezultatele obţinute. PSD poate mai mult. Dacă nu ai candidaţi de primar cu forţă, nu poţi face nimic. Mai mult, în Bihor s-au cumpărat voturi cu 50 până la 5.000 lei", şi-a explicat Bar înfrângerea. În ceea ce priveşte prestaţia lui Dan Matei, candidat la Primăria Oradea, Bar acuză echipa de la municipiu de indisciplină şi recunoaşte faptul că în ultimele două luni colegii săi au "ţinut-o tot într-un scandal". Locul lui Dan Matei va fi ocupat provizoriu de către Claudiu Pop. Momentan, Pop are calitatea de deputat, el urmând să opteze pentru actuala funcţie sau pentru cea de consilier local. El recunoaşte că singurul lucru care l-ar face să renunţe la Parlament este postul de viceprimar al Oradiei. Momentan, nici la nivelul Oradiei, şi nici la nivel judeţean nu au avut loc întâlniri cu celelalte partide politice cu privire la viitoarea structură a CLO şi CJ Bihor. De asemenea, aspiraţiile social-democraţilor se îndreaptă şi spre un post de vicepreşedinte al CJ Bihor.

Următorul pas al PSD Bihor este pregătirea pentru alegerile parlamentare din toamnă. "Voi candida la Senat, ca să fie mai greu. Dacă nu câştig un colegiu, vă spun că ies din viaţa politică", este noua promisiune făcută de Mihai Bar.