Săptămâna trecută s-a încheiat cu o ședință de îndată a Consiliului Județean, desfășurată on-line. A durat doar 30 de minute și au participat 32 de consilieri.

Consilierii au decis să reîmpartă către DGASPC produsele nedistribuite în şcoli după suspendarea cursurilor și să treacă într-un fond de rezervă propriu, 7,6 milioane de lei din banii primiți de la Guvern.

Ședința a început cu comentariul social-democratului Vlad Cozma care a spus că grupul PSD nu va vota al patrulea proiect adăugat pe ordinea de zi deoarece nu a avut timp să-l studieze fiind introdus în ultimul moment.

Primul punct votat a fost cel legat de primirea a 8,6 milioane lei din Fondul de Rezervă al Guvernului. Consilierii județeni au decis ca o parte din acești bani, în jur de un milion de lei, să fie folosită pentru plata facturilor la transportul elevilor pe lunile septembrie şi octombrie iar restul, 7,6 milioane de lei, să rămână într-un fond de rezervă, la dispoziția Consiliului Județean Bihor.   

Al doilea proiect a vizat redistribuirea stocurilor de produse lactate și de panificație către DGASPC Bihor.

„Produsele nu pot fi revândute și vor expira în 10-12 zile. Le redistribuim unităților sociale din subordinea DGASPC” a spus liberalul Călin Gal care, în lipsa președintelui Ilie Bolojan (plecat la o reuniune a preşedinţilor de CJ la Brașov), a condus ședința. Hotărârea a fost votată în unanimitate la fel ca cea de la punctul trei, referitoare la schimbarea unei anexe a Acordului de parteneriat între Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest și CJ Bihor.   

Ultimul proiect de pe ordinea de zi, cel la care social-democrații s-au abținut, a fost aprobarea parametrilor pentru un nou proiect de 22 de milioane de euro (bani europeni) pentru creşterea gradului de siguranţă al Aeroportului din Oradea.