Vremea toridă de ieri nu i-a ţinut departe pe tinerii orădeni de terenurile de sport, evenimentul organizat în Parcul Brătianu, "Red workout - Mişcare pentru bună dispoziţie", reuşind să atragă zeci de participanţi. Oferta a fost foarte variată, de la ping-pong la baschet, şah, cruce şi chiar aerobic.

Organizaţia Municipală a Tineretului Social Democrat a organizat ieri un eveniment menit să promoveze sportul în aer liber. Acţiunea s-a derulat întreaga zi în Parcul Brătianu, acolo unde zeci de tineri au luat cu asalt terenurile de sport. Spre surpriza organizatorilor, printre participanţi s-au regăsit şi numeroşi copii sub 14 ani, veniţi în număr mare să petreacă o zi jucând fotbal, baschet sau tenis de masă. Astfel, au fost compuse opt echipe pentru baschet, 16 - pentru fotbal, iar la tenis de masă s-au întrecut 40 de concurenţi. La sporturile statice, şah, table şi cruce, fiecare categorie a înregistrat câte 30 de participanţi. "Este prima acţiune de acest fel. Dorim să organizăm, dacă nu lunar, măcar trimestrial astfel de evenimente sportive în aer liber. Scopul este să atragem atenţia că mişcarea este importantă pentru sănătatea fizică, cât şi mentală. Aceste acţiuni creează coeziune între tineri, care învaţă să interacţioneze într-un cadru organizat. O astfel de activitate îi îndreaptă către mişcare şi petrecere a timpului liber în spaţii curate", ne-a declarat Liviu Sabău, preşedintele TSD Oradea. Participarea a fost gratuită.  Doamnele şi domnişoarele au avut parte de o sesiune de aerobic, coordonate de către Lioara, instructor profesionist de aerobic la NRGym. Câştigătorii pe categorii au fost recompensaţi cu premii. Astfel, organizatorii au pregătit abonamente lunare pentru jocuri playstation, iar pentru echipele câştigătoare, consumaţii gratuite la un bar.

„Mişcarea în aer liber vine să compenseze sedentarismul. O astfel de acţiune în natură demonstrează că nu avem nevoie de săli de sport pentru a face mişcare. Putem apela la natură pentru astfel de acţiuni", ne-a declarat Călin Miclea, unul dintre participanţi.