Tokes Laszlo către premierul ungar Viktor Orban: Oferiţi protectorat Transilvaniei
Europarlamentarul Tokes Laszlo i-a cerut premierului Ungariei, Viktor Orban, sâmbătă, la Băile Tuşnad, ca împreună cu Guvernul pe care îl conduce să construiască "un sistem de cooperare naţională", astfel încât să ofere "protectorat" Transilvaniei, "aşa cum a făcut Austria cu Tirolul de Sud".
Tokes Laszlo i-a cerut premierului Ungariei, Viktor Orban, prezent la dezbaterile de la Universitatea de Vară "Balvanyos", să creeze "un sistem de cooperare naţională", în aşa fel încât să ofere "protectorat" Transilvaniei, după modelul Austriei cu Tirolul de Sud. "Trebuie să vedem ce preţ plătim pentru această unitate (unitatea maghiarilor - n. r.). Îl rugăm pe premierul Viktor Orban şi Guvernul condus de el să construiască un sistem de cooperare naţională, în aşa fel încât să oferiţi protectorat Transilvaniei, cum a făcut Austria cu Tirolul de Sud", a declarat Laszlo Tokes, în prezenţa premierului Ungariei. El a mai spus că trebuie să fie selectaţi specialişti care să realizeze un drapel al Transilvaniei, pentru că "secuimea are un steag", şi împreună, prin cele două, maghiarimea să meargă mai departe "pe această cale a autonomiei, a autonomiei secuimii". Tokes a mai spus că Băile Tuşnad, unde se desfăşoară Universitatea de Vară "Balvanyos", reprezintă o zonă autonomă a Ţinutului Secuiesc. "Ne-am adunat pe un pământ autonom din Băile Tuşnad, într-o zonă autonomă a Băilor Tuşnad, adică zona în care se desfăşoară Universitatea de Vară. Dacă sunteţi de acord, aş vrea să mai spun că suntem într-o locaţie din Ţinutul Secuiesc autonom", a precizat Tokes. Europarlamentarul a mai spus că există divergenţe la nivelul comunităţii maghiare din afara graniţelor Ungariei, care se datorează, în principal, regimurilor comuniste. "Din păcate, statele care au apărut după tratatele de pace au reuşit să dividă comunitatea maghiară, naţiunea maghiară, şi regimul comunist a contribuit. Din păcate, nu există acea unitate în pluritate, de care am avea nevoie şi nu există forţa de coeziune, care ar ţine laolaltă comunităţi mai mici sau mai mari", a spus Tokes. Premierul Ungariei, Viktor Orban, a participat sâmbătă la lucrările Universităţii de Vară "Balvanyos", alături de mai multe personalităţi şi peste 350 de invitaţi din România şi străinătate.
Dubla cetăţenie, politică naţională
Maghiarii dispersaţi în întreaga lume pot constitui o naţiune puternică prin sistemul dublei cetăţenii, care este parte a politicii naţionale a Patriei-Mame, a declarat la acelaşi eveniment premierul Ungariei, Viktor Orban. În secolul XX mai multe evenimente au avut ca rezultat dispersarea comunităţilor maghiare, fără ca populaţia să fie dislocată, făcând referire şi la Transilvania, care "a fost parte a Ungariei, s-a tras o linie şi acum nu mai este", a spus Orban. "Ne-au cam dispersat evenimentele, comunităţile au fost dispersate, fără să fie dislocate. Au apărut graniţe, de pildă suntem în Transilvania, care a fost parte a Ungariei, s-a tras o linie şi acum nu mai este. După 1956, 250.000 de maghiari au părăsit Ungaria", a spus premierul ungar. Premierul de la Budapesta a afirmat că poporul maghiar dispersat poate constitui o naţiune puternică. doar dacă este "o naţiune cosmopolită, prin sistemul dublei cetăţenii, care este parte a politicii naţionale a Ungariei" şi care poate contribui astfel, la îmbunătăţirea situaţiei fiecărui maghiar, "din New York, Tuşnad sau Argentina". Potrivit acestuia, între comunităţile maghiare din afara graniţelor şi Ungaria există o puternică legătură, care s-a concretizat cu acordarea dublei cetăţenii. "Dubla cetăţenie este o parte importantă a politicii naţionale, care ajută comununităţile maghiare să se descurce mai bine şi, pentru a fi eficientă, trebuie să avem o Patrie-Mamă puternică, o Ungarie puternică, iar aceste legături să fie funcţionale", a spus Orban. Şeful Guvernului ungar le-a explicat participanţilor la dezbaterile de la Băile Tuşnad că Ungaria se află în situaţia "ridicolă" în care mulţi dintre tineri nu reuşesc să obţină certificatul de competenţe de limbi străine, absolut necesare pentru deţinătorii unei diplome universitare, dintr-un prea mare "patriotism". "E foarte importantă cunoaşterea limbii maghiare, nu trebuie să renunţăm la limba maternă, dar nu trebuie să fim închistaţi doar în folosirea ei. Nu ne putem permite să rămânem în continuare închistaţi în limba maternă. Nu este o virtute patriotică să nu vorbeşti altă limbă decât cea maternă", a spus Viktor Orban.
Un parazit este un organism care traieste si se dezvolta pe seama organismului care il gazduieste.Parazitul chirias se hraneste cu tesuturile ,sangele s-au alimentele gazdei sale.Parlamentarul Tokes Laslo este la fel
CULMEA IMPERTINENTEI, LA ACEST POPĂ !! PE MINE, CETATEAN ROMAN MAJORITAR, M-ANTREBAT CINEVA DACA SUNT DE ACORD CU PROTECORATUL LA CARE FACE REFERIRE ACEST POPA PARAT ??!!
MAI, RASPOPITULE, NEFERICITULE, N-AI VREA, TU, SA SA-TI IEI CALABALACUL SI SA TE MUTI IN PATRIA TA MUMA, UNDE AI AVEA PROTECTORAT DEPLIN ? RUSINE, SI "ILEGITIMULUI" CARE TE-A PROPUS REPREZENTANT AL ROMANIEI LA BRUXELLES !!!
sunt multi oameni care mananca fasole ;din cauza metabolismului deficitar gazele urca prin coloana vertebrala la cap si asa iau nastere ideile de RAHAT. Ce-ar fi dacă Ponta s-ar duce la Budapesta şi un lider al minorităţii române i-ar spune să acorde protectorat teritoriului pe care România l-a retrocedat Ungariei după ce a eliberat-o de bolşevici? Vă închipuiţi scandal diplomatic? Eu nu, pentru că demnitarul român nici n-ar apuca să deschidă gura despre aşa ceva. Poliţia lui Orban i-ar pune în vedere, mai mult sau mai puţin politicos, să se care de pe teritoriul naţional al Ungariei. Şi să-l ia şi pe minoritarul căruia i s-a urât cu binele din patria care îl hrăneşte.