Preşedintele PSD Bihor, senatorul Ioan Mang, consideră că "dorinţa furibundă a unora de a distruge structurile de conducere ale partidului nu este normală" şi critică faptul că "unii colegi, inclusiv de la ISD, n-au avut nicio contribuţie în campanie".

"În campania electorală s-au făcut, evident, şi greşeli şi tocmai de aceea s-a decis analizarea prestaţiei din campanie în toate forurile partidului şi la toate nivelurile, de la organizaţiile de cartier până la Congres. Dar regret că unii colegi, inclusiv de la Institutul de Studii Social-Democrate «Ovidiu Şincai», n-au avut nicio contribuţie în campanie, şi regret, de asemenea, că unele persoane din politică nu fac altceva decât să abată atenţia de la adevăratele probleme, lăsând impresia că adevărata problemă a României este situaţia din PSD", a declarat, ieri, pentru corespondentul MEDIAFAX, preşedintele PSD Bihor. Senatorul Ioan Mang a apreciat că PSD nu trebuie să se comporte ca o formaţiune perdantă. "În ultimii cinci ani, din 2005 până acum, indiferent de tipul alegerilor care au avut loc, cu excepţia prezidenţialelor de la sfârşitul anului trecut, PSD a câştigat alegerile. A câştigat alegerile locale, având cei mai mulţi primari şi preşedinţi de consilii judeţene, a câştigat cele mai multe voturi la alegerile parlamentare din 2008, a câştigat cele mai multe mandate de europarlamentar şi, în ţară, la alegerile prezidenţiale, a câştigat cele mai multe voturi. Deci nu avem motive să ne considerăm altfel decât un partid puternic", a argumentat Mang.
Liderul PSD Bihor a afirmat că atacurile îndreptate împotriva actualei conduceri a partidului în ultima perioadă "nu sunt normale". "Cred că dorinţa furibundă a unora de a distruge structurile de conducere ale partidului nu este normală şi i-aş invita pe toţi să dezbată orice problemă în cadrul partidului", a spus Mang.
Institutul "Ovidiu Şincai" afirmă, într-o analiză asupra alegerilor prezidenţiale, făcută publică ieri, sub titlul "Cezarul a învins!", că principalul responsabil al rezultatelor alegerilor este Mircea Geoană şi identifică o serie de greşeli care au dus la pierderea strategică a competiţiei.

Analiza ISD radiografiază competiţia electorală, concluzia fiind că o serie de greşeli strategice ale PSD, ale echipei de campanie şi ale preşedintelui partidului, Mircea Geoană, au dus la pierderea strategică a competiţiei electorale. Preşedintele ISD, Adrian Severin, a afirmat că schimbarea liderului PSD este principala condiţie pentru reformarea PSD.