Duminică, 7 august, la schitul de la Huta, a avut loc sărbătoarea hramului mănăstirii, Sfânta Teodora de la Sihla. Invitat special la hramul schitului a fost protosinghelul Serafim Pop, stareţul mănăstirii "Sfinţii Petru şi Pavel" de la Stâna de Vale.

Dimineaţa, slujbele au început la ora 9.00, iar de la ora 10.00, s-a desfăşurat slujba Sfintei Liturghii săvârşită de superiorul schitului, ieromonahul Visarion, împreună cu invitatul zilei, părintele Serafim Pop. În incheiere, părintele Serafim a adresat un cuvânt călduros din partea Preasfinţiei Sale Sofronie Drincec, episcopul ortodox al Oradiei, în care a transmis binecuvântări pentru părintele Visarion şi pentru credincioşii de la slujbă, asigurându-i de preţuirea sa. De asemenea, episcopul Oradiei a transmis superiorului schitului şi credincioşilor de la Huta preţuirile sale deosebite şi rugămintea de a nu fi uitat în rugăciunile lor, deoarece şi Preasfinţia Sa îi poartă în rugăciunile sale. După săvârşirea Sfintei Liturghii, a avut loc slujba Sfântului Maslu, la care au venit încă trei preoţi. Părintele Visarion le-a mulţumit celor prezenţi şi i-a invitat şi la următorul hram, "Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul", care se sărbătoreşte în 29 august.

La sfârşitul tuturor slujbelor de hram, credincioşii au fost invitaţi la masă, după care s-au întors acasă mai încărcaţi sufleteşte.