Sanctuarul Eparhial al Maicii Domnului, din Biserica Adormirea Maicii Domnului, a fost împodobit ca „un colț de rai”, pentru a sărbători una din cele mai mari evenimente ale creștinătății.

Preacucernicii preoți, împreună cu credincioșii, s-au rugat în locașul sfânt al Sanctuarului pentru liniștea țării, pentru vindecarea bolnavilor și pentru alungarea tuturor relelor și a păcatelor.

Într-o atmosferă plină de spiritualitate și creativitate, multiplele evenimente premergătoare, dedicate sărbătorii „Adormirea Maicii Domnului”, au fost  prevăzute cu mare responsabilitate de către părintele paroh Iulian Robu. Emoția evenimentelor și încărcătura spirituală impresionantă au fost preluate de către credincioșii romano-catolici și greco-catolici, prin participarea la procesiunea dedicată Adormirii Maicii Domnului.Tinerii au purtat pe brațe statuia împodobită cu buchete albe de flori, întruchipând curățenia Sfintei Fecioare Maria. De, asemenea a luat parte la  procesiune și Icoana Reginei Familiei Franciscane. Aceasta a oferit prilejul adevăratei comuniuni a confesiunilor, prin participarea Preasfinției Sale Bőcskei Lászlo, episcopul romano-catolic de Oradea, alături de Preasfinția Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea.

Pe tot parcursul procesiunii, respectiv de la Sanctuarul Eparhial al Maicii Domnului până la Bazilica Romano-Catolică, și sosirea înapoi la Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, soborul de preacucernici preoți și frați călugări din Ordinul Franciscanilor Conventuali, împreună cu credincioșii, au înălțat spre cer devoțiunea Sfântului Rozariu, în prezența Statuii Maicii Domnului. După procesiune, în Biserica Adormirea Maicii Domnului, grupul de pelerini, conduși de preacucernicii preoți din parohia Bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din Sântandrei, au parcurs cele 14 Stații al  Devoțiunii Calea Crucii, ale căror rugăciuni au transmis dorința arzătoare și aspirația de a-l primi pe Cristos și a fi uniți cu EL prin  Sfânta Împărtăşanie.

Programul a continuat a doua zi, prin comemorarea trecerii Fecioarei Maria din această lume, considerată una dintre cele mai importante sărbători creştine pentru români. Sfânta Litughie a fost celebrată de Preasfinția Sa Virgil Bercea, care, prin predica oferită, a dăruit cuvinte de încredere în rugăciunile rostite și adresate Maicii Sfinte, pentru a primi ocrotire și ajutor în viață.

Miorița SĂTEANU