1. Măncaţi, dar cu măsură! Nutritioniştii recomandă o dietă foarte echilibrată, cu 3 mese şi 2 gustări obligatorii la intervale orare regulate. În nici un caz nu trebuie să faceţi foamea, iar peste micul dejun nici să nu vă gândiţi să săriţi!

2. Reduceţi carbohidraţii! Carbohidraţii reprezintă principala sursă de energie. Consumaţi cu încredere atât proteine, cât şi grăsimi. Important e să gătiţi sănătos şi să respectaţi cantităţile potrivite pentru greutatea corpului dvs.

3. Atenţie la colesterol! Colesterolul este o substanţă foarte importantă pentru organism, însă excesul acestuia în sânge creşte riscul apariţiei unor dezechilibre care afectează inima, produc ateroscleroză, accidente vasculare. Nu consumaţi alimente bogate în colesterol, îndeosebi grăsimi saturate, cum ar fi unt, lapte de bivoliţă integral, carne grasă, ouă. Înlocuiţi pe cât posibil aceste alimente cu lactate degresate şi cu grăsimi vegetale.

4. Folosiţi uleiuri şi grăsimi vegetale! Grăsimile de origine animală se mai numesc şi saturate, în timp ce majoritatea uleiurilor vegetale sunt nesaturate. Diferenţa între cele două feluri de grăsimi este aceea că cele saturate se depun pe vasele de sânge, în timp ce acelea de origine vegetală, nu.