5 beneficii ale nucii de cocos
Pe lista calităţilor nucii de cocos se înscriu şi vitaminele mineralele şi nutrienţii pe care îi conţine din abundenţă. Acest fruct conţine 60% din necesarul zilnic de magneziu, 11% din necesarul zilnic de fier, 9% din aportul zilnic necesar de fosfor şi 8% din cel de potasiu. Iată câteva dintre beneficiile nucii de cocos: 1. Nuca de cocos este o excelentă sursa de proteine, dar şi o sursă de acid lauric pe care organismul îl transformă în monolaurin, care luptă cu virusurile şi bacteriile. Acidul lauric este prezent şi în laptele matern. 2. Consumul de nuca de cocos ajută la combaterea balonării, a constipaţiei, a ulcerului şi a altor neplăceri digestive. Este foarte bogată în fibre, rivalizând, din acest punct de vedere, cu grâul şi ovăzul.3. Este un bun tonic şi revitalizant, vă scapă de oboseală şi se recomandă în stări de rău, însoţite de lipsă de vitalitate sau în convalescenţă. 4. Îmbunătăţeşte şi echilibrează absorbţia calciului şi a magneziului şi este recomandată pentru fi folosită pentru dezvoltarea sănătoasă a oaselor şi a dinţilor. 5. Apa de cocos conţine o cantitate însemnată de potasiu şi este atât de pură încât serveşte drept hidratant aplicat intravenos în situaţii sau în ţări unde fluidele utilizate, de regulă, în astfel de cazuri lipsesc.
CU MULTUMIRI PTR.INF.RESPECTIVA