Cinci spitale din linia I din județul Bihor au primit astăzi gratuit nebulizatoare medicale Cube S, aparate performante de ultimă generație, utilizate în dezinfecția terminală a unităților medicale.

 

Unitățile sanitare care beneficiază de donație sunt Spitalul Clinic Municipal "Dr.Gavril Curteanu" Oradea, Spitalul Municipal "Dr. Pop Mircea“ Marghita, Spitalul Orășenesc Aleșd, Spitalul Municipal „Ep. N. Popovici” Beiuș și Spitalul Orăşenesc Ștei.

Aparatele, în valoare totală de 15.000 euro, au fost oferite spitalelor de către compania românească BND Cons, cu sprijinul prefectului Dumitru Țiplea. Nebulizatoarele CubeS, patentate și produse în România, funcționează prin pulverizarea soluțiilor dezinfectante în picături fine, creând o ceață densă de microparticule, care decontaminează complet orice spațiu închis. Această tehnologie este utilizată în special în spații mari pentru a dezinfecta aeromicroflora și suprafețele sau echipamentele care trebuie dezinfectate rapid.

„Nebulizatoarele Cube Atomizers sunt produse care înglobează tehnologie de top și pot dezinfecta spații de până la 100.000 mc la o singură dispersie. Sunt produse în Romania și în acest moment sunt comercializate în Uniunea Europenă, SUA, Australia și Orientul Mijlociu. Politica companiei BND Cons este să faciliteze achiziția acestor aparate de către unitatile medicale, instituții și companii private din Romania, astfel încât în acestă perioadă pandemică să ne putem proteja cât mai bine și să regăsim cât mai curând o formă de normalitate care să ne facă viața mai sigură și confortabilă“ a declarat reprezentantul companiei, Radu Ion.