Condimente sănătoase
Mărarul se recomandă în tratarea afecţiunilor digestive, a greţurilor, senzaţiilor de vomă, vărsăturilor şi sughiţului. Se prepară un ceai din două linguriţe de plantă uscată la 100 ml de apă clocotită. Se bea câte o cană după fiecare masă.
Măghiranul este foarte eficient în combaterea afecţiunilor intestinale, ale vezicii biliare şi ale stomacului. Combate, de asemenea, senzaţia de balonare şi stimulează pofta de mâncare. Se foloseşte sub formă de tinctură, din 50 g de plantă macerată timp de 8 zile în 250 ml alcool de 30E-50E. Se iau câte 20 de picături pe o linguriţă de zahăr, la fiecare masă.
Tarhonul vindecă bolile de stomac. Se foloseşte sub formă de tinctură, realizată prin macerarea, timp de 6 zile, a 100 g de frunze şi lăstari în alcool de 60E. Preparatul se strecoară, iar înainte de fiecare masă se iau câte 20 de picături dizolvate într-un pahar cu apă.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.