Ca urmare a recentelor cazuri de poluare a unor cursuri de apă, în zonele Ştei şi Cefa, dar şi a tentaţiei unor locuitori ai judeţului de a consuma peştii găsiţi morţi în albiile râurilor, Direcţia de Sănătate Publică Bihor îi informează pe bihoreni că este interzis consumul acestora, pentru evitarea apariţiei riscurilor asupra sănătăţii.
Astfel, reprezentanţii DSP anunţă că factorii poluanţi, care provoacă moartea peştilor în cursurile de apă, pot determina, de asemenea, efecte nedorite asupra sănătăţii, care apar ulterior consumării peştilor contaminaţi, indiferent de metodele de preparare. Peştele are o valoarea nutritivă importantă în alimentaţie, datirită numărului scăzut de calorii, conţinutului de acizi graşi polinesaturaţi (Omega 3) şi substanţe minerale, însă este recomandat să cumpărăm acest produs doar din unităţile autorizate.