Fiert sau copt, porumbul este bun pentru memorie
Nu trebuie să fie, neapărat crud, ca să aibă calităţi terapeutice.
Porumbul fiert, ca şi cel copt sau sub formă de popcorn, pierde doar o parte din substanţele importante pentru sănătate, în timpul preparării termice. Vitamine şi aminoacizi se păstrează într-o proporţie destul de mare. Cercetările au dovedit că în porumbul tratat termic apar izomeri ai acidului folic care au şi alte efecte benefice asupra vaselor de sânge. Consumul de porumb contribuie la scăderea acumulării de toxine în organism. După o cură de 15 zile, cu porumb, se poate constata atenuarea stării de greaţă, a durerilor de cap, a stărilor de oboseală sau a insomniilor, creşte rezistenţa la efort fizic şi psihic. Specialiştii susţin că porumbul, fiert sau copt, conţine o serie de substanţe care acţionează atât mecanismele metabolismului ficatului, dar şi ale altor ţesuturi şi organe. Şi este deosebit de energizant. Bobul crud de porumb conţine un aminoacid numit thiamină, o substanţă destul de rezistentă la temperaturile ridicate. Această substanţă are un efect benefic asupra bunei desfăşurări a reacţiilor chimice din neuroni. Unele cercetări efectuate de către neurochimiştii germani au demonstrat că thiamina şi izomerii săi, rezultaţi din tratarea termică, creează o condiţie electrică specială pentru o mai bună fixare a datelor în memorie. Alte cercetări au demonstrat că unii compuşi ciclici cu azot, rezultaţi din fierberea porumbului pot creşte semnificativ capacitatea de analiză inteligentă şi sinteză rapidă a datelor din memorie.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.