Fiţi sănătoşi cu dieta chinezească
Practicile chinezeşti pentru menţinerea sănătăţii corporale şi mentale sunt de fapt principii alimentare şi de conduită testate încă din cele mai vechi timpuri, pentru menţinerea echilibrului metabolismului.
În dieta chinezească sunt incluse cerealele, fructele, legumele şi carnea albă, dar şi reguli de conduită alimentară, esenţiale pentru o bună digestie şi asimilare a vitaminelor şi mineralelor fiecărei mese consumate. Specialiştii chinezi consideră că temperatura mâncării este foarte importantă pentru atingerea stării de saţietate. Un principiu important al acestei diete este varierea mâncărurilor fierbinţi cu cele neutre şi reci. În timp ce primele asigură o temperatură corporală confortabilă, şi sunt recomandate cu precădere în sezonul rece, pentru tratarea şi evitarea febrei asociate răcelilor, cele din urmă au ca efect inducerea stării de saţietate şi evitarea consumării mai multor mese pe zi. Astfel, se recomandă supele fierbinţi, fripturile condimentate, usturoiul, ceapa şi pierul, peştele şi puiul pe grătar, condimentat cu ghimbir, cartofii şi ouăle fierte, toate acestea servite cu un pahar de vin la finalul mesei. Alimentele neutre sunt păstăile, orezul, varza, mierea în prăjituri şi ceaiuri, laptele şi ciupercile. Cele reci sunt fructele (în special bananele şi grefele), dar şi ceaiul verde. Specialiştii chinezi recomandă o dieta echilibrată, pe baza tuturor acestor alimente. Pentru a fi eficientă, din dietă vor lipsi sarea şi pâinea. Mai mult, trebuie evitat mâncatul în faţa televizorului.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.