Fructele şi sănătatea
Fructele reprezintă o comoară pentru sănătate, căci ele furnizează organismului elemente nutritive deosebit de valoroase - vitamina C, beta-caroten, fibre vegetale, potasiu, folaţi, magneziu etc.
În condiţii normale, mai ales în sezonul de vară şi toamnă, ne putem bucura de o varietate foarte mare de fructe specifice climei noastre cu care ne vom putea cu adevărat răsfăţa fiecare după preferinţele personale: mere, pere, caise, piersici, prune, căpşuni, zmeură, frăguţe, mure, afine, cireşe, vişinele, gutui, struguri, coacăze, agrişe, lubeniţă, pepeni, coarne, zarzăre etc. Pe lângă acestea, în măsura posibilităţilor, putem consuma şi portocale, lămâi, grapefruit, kiwi, papaya, mango, ananas, banane sau alte fructe exotice. Să nu uităm desigur de alternativa extrem de binevenită a fructelor sub formă deshidratată, fructele uscate: stafide, smochine, prune, caise etc. Prin multiplele lor calităţi, fructele se situează la graniţa dintre alimente şi medicamente. Unii cercetători au observat că există asemănări între un regim dietetic şi remediile fitoterapeutice. De exemplu, merele sunt folosite frecvent ca tratament dietetic în anumite boli digestive, deşi sunt incluse în categoria alimentelor. Anumite nuci şi fructe, cum ar fi avocado, conţin grăsimi preponderent nesaturate care contribuie la rândul lor la scăderea riscului de boli cardiovasculare. Nucile sunt cea mai bună sursă naturală de vitamina E cu efecte antioxidante binecunoscute. Raţia alimentară a fiecărei persoane trebuie să includă zilnic 5 porţii de fructe şi legume.
INTREBATI-i Pe guvena ntii actuali ,trecuti si..viitori (excroci si hoti cu gulere..albe!) de unde sa ia omul de rand (eventual batran si bolnav!) banii necesari!!! Ca cine da sfatul (voi-agentii politicienilor si excrocilor!) nu suporta nici cheltuiala si nici ...consecintle!!!!