Oficialii din domeniul sănătăţii au anunţat că, la mijlocul lunii februarie, va începe campania de vaccinare împotriva virusului AH1H1 şi la copiii cu vârste între 6 şi 16 ani. Specialiştii estimează că vor fi imunizaţi anti-AH1N1 aproximativ 200.000 de minori, din care câteva mii şi din judeţul Bihor.

 

Unii medici orădeni spun neoficial că vârful pandemiei de gripă AH1N1 abia acum urmează, deşi numărul cazurilor de îmbolnăviri a început uşor sa scadă. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 7 cazuri noi de gripă cu virusul AH1N1 şi un deces. Până la ora actuală, la nivel judeţean, 16 bihoreni au avut gripă nouă şi, din fericire, nu a fost înregistrat niciun deces. Numărul total de îmbolnăviri cu AH1N1 confirmate până în prezent este de 6.915, dintre care 115 s-au soldat cu decesul bolnavilor. Săptămâna a debutat cu veşti bune în ceea ce priveşte îmbolnăvirile şi decesele, când autorităţile nu raportaseră niciun deces. Vârful epidemiei de gripă porcină va fi atins în zilele următoare, după cum apreciază unii specialişti. Cu toate acestea, de la finele săptămânii trecute, numărul îmbolnăvirilor confirmate a fost în scădere.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că vaccinarea împotriva virusului noii gripe pentru categoria de vârstă cuprinsă între 6 şi 16 ani se va face doar cu acordul scris al părinţilor sau aparţinătorilor, asta după ce fusese trimisă o notă către medici în care se arăta că nu este necesar acordul scris al părinţilor. Testele făcute la vaccinul pentru copii sunt teste de siguranţă, care au urmărit efectele secundare. Imunizarea va decurge asemănător altor campanii care se organizează în şcoli. Părinţii vor fi informaţi cu o săptămână înainte de vaccinarea propriu-zisă, când îşi vor da sau nu acordul, care va fi exprimat în scris. Campania de vaccinare împotriva gripei noi în şcoală va începe în următoarele zile şi va fi anunţată printr-un anunţ postat la avizierul fiecărei unităţi de învăţământ.