Weekendul care a trecut a înregistrat o premieră și pentru județul Bihor. Un bărbat de 70 de ani a decedat duminică seară după ce, pe 28 martie, fusese confirmat cu Covid-19. Astăzi s-a înregistrat un alt deces, un vârstnic de 82 de ani, fost coleg de salon cu primul bărbat decedat.

În Bihor se aflau luni, conform Direcției de Sănătate Publică Bihor, 961 de persoane în carantină și 2.299 de persoane autoizolate la domiciliu. Fuseseră confirmate 52 de cazuri, un deces și 5 persoane vindecate.

Decesul confirmat de DSP Bihor era al unui bărbat de 70 de ani care fusese internat la Secția Pneumologie a Spitalului Orășenesc Aleșd în 26 martie și transferat, pe 27 martie, la secția ATI a Spitalului Municipal Oradea. Imediat după ce a fost transferat i s-au prelevat probe, fiind confirmat cu Covid-19 pe 28 martie. Pe 5 aprilie, duminică seara, a decedat.

Al doilea deces, confirmat de Grupul de Comunicare Strategică, este al unui bărbat de 82 de ani, fost coleg de salon la Secția Pneumologie a Spitalului Orășenesc Aleșd cu vârstnicul decedat. Acesta a fost și el internat la Spitalul Municipal Oradea, la ATI, pe 1 aprilie, zi în care a și fost confirmat ca infectat cu Covid-19. Bărbatul suferea de hipertensiune arterială, diabet zaharat, boală neurologică și boală cardiovasculară și a decedat ieri.