Marghita. Exemplu de urmat pentru spitalele din Oradea şi judeţ - Primul spital smart
La sfârșitul lunii trecute au fost desemnați câștigătorii competiției „Ro Smart în Țara lui Andrei” ediția 2019, prin care 12 proiecte de educație, sănătate, mediu și infrastructură vor avea acces la finanțări totale de 500.000 de euro. Printre ele se află și proiectul #mysmarthospital# al Spitalului Municipal „Dr. Pop Mircea” din Marghita.
Soluția propusă de Spitalul din Marghita, în cadrul proiectului, constă într‐un sistem integrat de tip pagină web și o aplicație software care optimizează timpul de așteptare al pacienților spitalului. Concret, după logarea securizată la portalul spitalului, pacienții trebuie să poată vizualiza informații despre consultațiile, testele de laborator și internările înregistrate în sistemul informatic existent în spital. În cazul în care pacientul s-a prezentat la spital pentru efectuarea unor teste de laborator, rezultatele acestor teste trebuie să se poată vizualiza prin utilizarea unor coduri de acces puse la dispoziție de personalul spitalului. Componenta de planificare a consultațiilor trebuie să permită pacienților să planifice și să rezerve date pentru consultații la o anumită specialitate, doctor, dată și interval orar. De asemenea, va putea face anularea unei programări. Pentru reducerea timpului de așteptare la prezentarea în spital, componenta de check-in trebuie să permită transmiterea către sistemul informatic implementat în spital a datelor pacientului necesare pentru înregistrarea acestuia. Pacienții care solicită servicii complexe pot fi gestionați separat, ceea ce reduce riscul de „blocare” a altor pacienți, cu un impact negativ asupra experienței lor. Modulul va conține urmatoarele funcții: înregistrare pacienți prin introducerea detaliilor de prezentare, prin intermediul scanerului de carte de identitate; înregistrare pacienți programați prin portalul medical; înregistrare pacienți programați pentru internare de zi sau continuă; segmentarea clienților în cozi de așteptare diferite, în funcție de cerințele lor; chemarea pacienților în funcție de numărul de ordine primit.
Peste 150 proiecte din toată țara au fost înscrise în perioada 2 aprilie - 27 mai, pe site-ul taraluiandrei.ro. Dintre acestea, 110 au fost declarate eligibile, 25 au intrat în finală, iar 12 dintre acestea primesc finanțări între 30.000 euro și 45.000 euro și mentorat.
Procesul de jurizare s-a desfășurat în perioada 5 - 23 iunie: votul publicului a avut o pondere de 20% din punctajul final, iar evaluarea juriului format din 13 experți, 80%. Aceasta este cea de-a doua ediție a competiției de proiecte „Ro Smart în Țara lui Andrei”. La ediția din 2018, zece proiecte au beneficiat de o finanțare cumulată de 400.000 de euro.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.